ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συγκρούσεις Παλαιστινίων με τους Ισραηλινούς στη Δυτική Όχθη

Συγκρούσεις Παλαιστινίων με τους Ισραηλινούς στη Δυτική Όχθη

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ Παλαιστίνιων διαδηλωτών και των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με αφορμή την επικείμενη κατεδάφιση ενός χωριού βεδουίνων.

Ακτιβιστές και οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι η κατεδάφιση αυτή αποφασίστηκε με σκοπό να επεκταθεί ένας εβραϊκός οικισμός.

Την Τρίτη ο ισραηλινός στρατός παρέδωσε την εντολή εκκένωσης στους κατοίκους του Χαν αλ Αχμάρ, ενός χωριού με 173 κατοίκους που ζουν εκεί σε παραπήγματα από ξύλο και τσίγκο και εκτρέφουν ζώα, κυρίως κατσίκες και πρόβατα. Η κοινότητα βρίσκεται ανάμεσα στον μεγάλο εβραϊκό οικισμό Μάαλε Αντουμίμ -είναι κοντά στην Ιερουσαλήμ- και έναν μικρότερο, στα βορειοανατολικά, τον Κφαρ Αντουμίμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Χαν Αλ Αχμάρ χτίστηκε χωρίς την άδεια των ισραηλινών αρχών που, όπως τονίζουν οι Παλαιστίνιοι, είναι αδύνατον να χορηγηθεί. Το Ισραήλ επιδίωκε εδώ και πολύ καιρό να εκδιώξει τους Βεδουίνους από την περιοχή ανάμεσα στους δύο οικισμούς και το Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε την κατεδάφιση, τον Μάιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.