ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ηνωμένο Βασίλειο: Πάνω σε αντικείμενο η νευροτοξίνη που δηλητηρίασε το ζευγάρι

Ηνωμένο Βασίλειο: Πάνω σε αντικείμενο η νευροτοξίνη που δηλητηρίασε το ζευγάρι

Oι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι το ζευγάρι των δύο Βρετανών που δηλητηριάστηκε από το νευροπαραλυτικό παράγοντα Νοβιτσόκ στη Βρετανία, εκτέθηκε στην τοξική ουσιά αφού ήρθε σε επαφή με μολυσμένο αντικείμενο.Συνεχίζονται οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Μετά από διαδοχικούς ελέγχους των δειγμάτων που πήραμε από τους ασθενείς, είμαστε πλέον σε θέση να γνωρίζουμε ότι εκτέθηκαν στο νευροπαραλυτικό παράγοντα αφού ήρθαν σε επαφή με μολυσμένο αντικείμενο», αναφέρει η αστυνομία του Λονδίνου σε επίσημη ανακοίνωσή της.

Τα δείγματα της μυστηριώδους τοξικής ουσίας έχουν σταλεί από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στα εργαστήρια του στρατού στο Πόρτον Ντάουν. Ειδικοί ερευνητές εργάζονται όσο πιο γρήγορα γίνεται και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να ταυτοποιήσουν την πηγή της μόλυνσης.

Οι έρευνες έχουν ως στόχο να προσδιοριστεί πού και πώς δηλητηριάστηκαν οι δύο Βρετανοί την ώρα που πολλά σημεία απολυμάνθηκαν μετά την υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, οι οποίοι μολύνθηκαν από την ίδια τοξική ουσία στο Σάλισμπερι που βρίσκεται μόνο μερικά χιλιομέτρα μακριά.

«Η στέρεη υπόθεση εργασίας μας είναι πως το ζευγάρι ήρθε σε επαφή με τον νευροτοξικό παράγοντα σε διαφορετικό σημείο που εκείνα που αποτέλεσαν τμήμα της αρχικής επιχείρησης απολύμανσης», είχε επισημάνει προηγούμενες δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας.

Νωρίτερα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε δηλώσει ότι πρόκειται για ένα «άκρως δυσάρεστο» γεγονός, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι έρευνες των βρετανικών αρχών θα είναι εξονυχιστικές.

«Το ζευγάρι δεν φαίνεται να ήταν στόχος»

Από το βράδυ της Τετάρτης, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας Νιλ Μπάσου ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας ή να προέρχεται από πηγές των υπηρεσιών αντικατασκοπείας και να υποδεικνύει ότι ο άνδρας και η γυναίκα που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την εύρεσή τους, αναίσθητων, σε σπίτι στο Έιμσμπερι, στοχοθετήθηκαν εσκεμμένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι δεν υπάρχει κάτι στο ιστορικό του ζευγαριού – αμφότεροι είναι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου, περίπου σαράντα ετών – που να αφήνει να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να γίνουν στόχος της νέας επίθεσης με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα Ναβιτσόκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.