ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Απαντάει η Ρωσία: Βάζει δασμούς σε Αμερικανικά προϊόντα

Απαντάει η Ρωσία: Βάζει δασμούς σε Αμερικανικά προϊόντα

Η Μόσχα αύξησε τους δασμούς από 25 σε 40 τοις εκατό σε ορισμένες αμερικανικές εισαγωγές, ανταποκρινόμενη στην κίνηση της Ουάσιγκτον να επιβάλει τιμολόγια στο ρωσικό χάλυβα και αλουμίνιο.

“Τα αντισταθμιστικά μέτρα ισχύουν ως επιπρόσθετα υψηλότερα ποσοστά εισαγωγικών δασμών από 25 έως 40 τοις εκατό της τιμής των εισαγόμενων αγαθών και θα καλύπτουν ορισμένα εμπορεύματα των ΗΠΑ, των οποίων οι εναλλακτικές λύσεις παράγονται στη Ρωσία”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Maksim Oreshkin, όπως αναφέρεται από την TASS ειδησεογραφικό πρακτορείο.

“Ειδικότερα, τα μέτρα ισχύουν για ορισμένους τύπους μηχανημάτων οδοποιίας, εξοπλισμού πετρελαίου και φυσικού αερίου, μεταλλικών εργαλείων και εργαλείων γεώτρησης και οπτικών ινών”, πρόσθεσε.

Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να επιβάλλει τιμολόγια σε άλλα αγαθά, δεδομένου ότι οι εισπραχθείσες εισφορές δεν καλύπτουν τις απώλειες 537,6 εκατομμυρίων δολαρίων της χώρας από τιμολόγια χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό.

“Επί του παρόντος, τα υψηλότερα καθήκοντα μας καλύπτουν μόνο ένα μέρος της ζημίας – 87,6 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή είναι η αποζημίωση που έχει η Ρωσία σύμφωνα με τους κανόνες του ΠΟΕ “, ανέφερε ο Ορέσκιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρωσία αναμένει μια απόφαση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου σχετικά με το αν τα αμερικανικά μέτρα συμμορφώνονται με τους εμπορικούς κανόνες του οργανισμού. Μπορεί να αντιδράσει πλήρως σε τρία χρόνια, δήλωσε ο Oreshkin.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.