Ταϊλάνδη: Φτάνουν οι μηχανικοί του Έλον Μασκ – Ποιό είναι το σχέδιό τους

Ταϊλάνδη: Φτάνουν οι μηχανικοί του Έλον Μασκ – Ποιό είναι το σχέδιό τους

Σήμερα αναμένεται η άφιξη στην Ταΐλάνδη των επίλεκτων μηχανικών της ομάδας του Elon Musk για να βοηθήσουν στις προσπάθειες απεγκλωβισμού των παιδιών που έχουν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο.

Συγκεκριμένα, θα φτάσουν δύο μηχανικοί για να συνεργαστούν με τις αρχές, ένας έχει φτάσει ήδη και ακόμη έξι θα φτάσουν την Κυριακή.

Στόχος τους, να εξετάσουν το πόσο εφικτό είναι να δημιουργηθεί ένα φουσκωτό τούνελ από ενισχυμένο νάιλον που θα έχει οξυγόνο για να βγουν τα παιδιά.

“Έχουμε κάποια καλά νέα από τους ειδικούς ερευνητές σπηλαίων της Ταιλάνδης. Εξετάζουμε μαζί τους έναν σχεδιασμό διαφυγής μέσω τούνελ που μπορεί να είναι αρκετά ασφαλής για να εφαρμοστεί. Παράλληλα, κατασκευάζουμε τον φουσκωτό σωλήνα με πλάγια προστατευτικά. Είναι λιγότερο πιθανό να δουλέψει λόγω της ιδιαιτερότητας των τοιχωμάτων, αλλά θα ήταν εξαιρετικά καλό αν απέδιδε”, έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

Σε σχόλιά του, ο Μασκ τόνισε ότι “θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσω τα παιδιά. Η ομάδα μου θα σκάψει βαθιά και θα βοηθήσει όσο καλύτερα μπορεί”, ενώ ζητά να είναι όλοι αισιόδοξοι.

Επίσης η εξειδικευμένη ομάδα του δισεκατομμυριούχου θα παρέχει υπηρεσίες εντοπισμού θέσης, θα βοηθήσει στην απάντληση των υδάτων από το σπήλαιο και θα παρέχει ενεργειακή ενίσχυση.

Οι διασώστες ανακοίνωσαν πάντως σήμερα ότι έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 κάθετες γεωτρήσεις, με στόχο να απομακρύνουν τα παιδιά από ψηλά και όχι με κατάδυση.

“Πραγματοποιήσαμε περισσότερες από εκατό γεωτρήσεις. Όμως δεν έχουμε ακόμα εντοπίσει τη θέση τους” δήλωσε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων, Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρνι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Η υγεία των παιδιών μέσα στο σπήλαιο είναι καλή”, διαβεβαίωσε επίσης, παρά τις ανησυχίες ότι πέφτουν τα επίπεδα του οξυγόνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.