Ταϊλάνδη: Δείτε τους Βρετανούς θρύλους των σπηλαιοκαταδύσεων που ηγούνται της επιχείρησης διάσωσης (εικόνες)

Ταϊλάνδη: Δείτε τους Βρετανούς θρύλους των σπηλαιοκαταδύσεων που ηγούνται της επιχείρησης διάσωσης (εικόνες)

Δύο παγκοσμίου φήμης Βρετανοί ειδικοί στις καταδύσεις σε σπήλαια ηγούνται της εξαιρετικά δύσκολης επιχείρησης απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή τους στην Ταϊλάνδη.

Πρόκειται για τον 56χρονο Ρικ Στάντον και τον 47χρονο Τζον Βολάντεν, οι οποίοι κλήθηκαν από τις αρχές της ασιατικής χώρας να βοηθήσουν και θεωρούνται από τους ειδικούς κορυφαίοι στον τομέα τους.

Οι δύο τους είναι γνωστοί παγκοσμίως για τις ικανότητές τους στις διασώσεις σε σπήλαια, έχοντας διατηρήσει ταυτόχρονα και τις απλές καθημερινές δουλειές τους. Ο Στάντον ήταν πυροσβέστης στο Κόβεντρι για 25 χρόνια και ο Βολάντεν είναι σύμβουλος πληροφορικής στο Μπρίστολ. Αμφότεροι είναι εθελοντές με την Ομάδα Διάσωσης σε Σπήλαια της Νοτίου και Κεντρικής Ουαλίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2011 το δίδυμο πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ μεγαλύτερης κατάδυσης σε σπηλιά, μπαίνοντας 9 χιλιόμετρα κάτω από το σύστημα στη βόρεια Ισπανία, χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένο εξοπλισμό ενώ έχει συμμετάσχει σε ουκ ολίγες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.