ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Die Zeit: Η κυβέρνηση Μακρόν αποφάσισε την διαγραφή της λέξης «Φυλή» από το Σύνταγμα της χώρας

Die Zeit: Η κυβέρνηση Μακρόν αποφάσισε την διαγραφή της λέξης «Φυλή» από το Σύνταγμα της χώρας

Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση αποφάσισε ομόφωνα να διαγράψει τη λέξη «φυλή» από το Σύνταγμα και να εισάγει τον όρο «φύλο»

Το πρώτο άρθρο του συντάγματος ανέφερε ότι η Γαλλία εγγυάται την «ισότητα ενώπιον του νόμου για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως καταγωγής, φυλής ή θρησκείας».

Τώρα το άρθρο του Συντάγματος λέει: «ανεξάρτητα από το φύλο, την προέλευσή τους ή τη θρησκεία τους». Αυτό επίσης απορρίπτει τη διάκριση μεταξύ των φύλων

Οι βουλευτές συμφώνησαν με τον Πρόεδρο Εμμανουελ Μακρόν και το κόμμα του «Η Δημοκρατία Εμπρός»(LREM), ότι ο όρος «φυλή» είναι ξεπερασμένος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήταν στο σύνταγμα από το 1946 και εισήχθη για να αντιταχθεί στις φυλετικές θεωρίες των Γερμανών Ναζί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.