Ν.Μαδούρο: «Με Αφρικανική ομάδα έμοιαζε η εθνική Γαλλίας»

Ν.Μαδούρο: «Με Αφρικανική ομάδα έμοιαζε η εθνική Γαλλίας»

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο με αφορμή την κατάκτηση του Μουντιάλ από τη Γαλλία έκανε κάποια ενδιαφέροντα σχόλια σχετικά με την καταγωγή των Γάλλων παικτών.

«Η ομάδα της Γαλλίας κέρδισε, αν και έμοιαζε με αφρικανική ομάδα. Στην πραγματικότητα, η Αφρική κέρδισε. Οι Αφρικανοί μετανάστες που έφτασαν στη Γαλλία. Ελπίζω η Ευρώπη να πάρει το μήνυμα. Τέλος στον ρατσισμό στην Ευρώπη σε βάρος Αφρικανών, τέλος στις διακρίσεις εναντίον των μεταναστών», είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Από τους 23 παίκτες της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, που κατέκτησαν το Μουντιάλ στη Ρωσία, οι 15 έχουν ρίζες από την Αφρική, κυρίως στις γαλλικές αποικίες.

Για παράδειγμα, ο Kylian Mbappé γεννήθηκε από πατέρα Αλγερινό και μητέρα από το Καμερούμ, ο Blaise Matuidi γεννήθηκε στη Γαλλία από γονείς από την Ανγκόλα, ο Samuel Umtiti γεννήθηκε στο Καμερούν, οι γονείς του Paul Pogba είναι από τη Γουϊνέα κλπ.

Ο Μαδούρο δεν παρέλειψε, πάντως, να συγχαρεί τη γαλλική ομάδα ποδοσφαίρου που κέρδισε το κύπελλο «παίζοντας θεϊκά καλά», όπως είπε, καθώς και τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για τον οποίο έγραψε ότι διοργάνωσε «το καλύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.