Στο μικροσκόπιο όλα τα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Μητέρας Τερέζας για παράνομες αγοραπωλησίες βρεφών

Στο μικροσκόπιο όλα τα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Μητέρας Τερέζας για παράνομες αγοραπωλησίες βρεφών

Φιλανθρωπικά ιδρύματα της Μητέρας Τερέζας υπόκεινται σε έρευνα από την ινδική κυβέρνηση σχετικά με τους ισχυρισμούς περί πώλησης βρεφών για υιοθεσία.

Οι αρχές κλήθηκαν να επιθεωρήσουν όλα τα κέντρα παιδικής μέριμνας που διαχειρίζεται η φιλανθρωπική οργάνωση μετά από της σύλληψη μιας μοναχή και ενός υπαλλήλου νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από κατηγορίες για την πώληση ενός μωρού στο ανατολικό κράτος Τζαρκάντ, σύμφωνα με το BBC. Το κέντρο παρέχει καταφύγιο για άγαμες, έγκυες γυναίκες.

Σύμφωνα με μια δήλωση από την ινδική υπηρεσία παιδικής μέριμνας οι έρευνες θα γίνουν σε όλα τα ιδρύματα που διευθύνονται από τις ιεραποστολές. Οι επικεφαλής των ιδρυμάτων αποκάλεσαν τα νέα συνταρακτικά και διευκρίνισαν πως το περιστατικό ήταν εναντίον όσων πρεσβεύει, ενώ δεσμεύθηκαν να κάνουν και οι ίδιοι έρευνα. «Θα λάβουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ώστε να μην ξανασυμβεί, αν συνέβη», δήλωσε στο BBC η Sunita Kumar της ιεραποστολής. Η υιοθεσία είναι μια μακρά διαδικασία στην Ινδία, και αυτό έχει ωθήσει στην αύξηση της παράνομης υιοθεσίας σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η Ινδία έχει πάνω από 230.000 παιδιά σε επίσημα και ανεπίσημα καταφύγια. Ωστόσο, κάποιες εκτιμήσεις σχετικά με τον αριθμό των ορφανών στη χώρα ανέρχονται στα 30 εκατομμύρια, αναφέρει ο Guardian.

Οι ιεραποστολες «Missionaries of Charity» συνήθιζαν να διευκολύνουν τις υιοθεσίες, αλλά το 2015 η ρωμαιοκαθολική εκκλησία διέκοψε τις υιοθεσίες αντί να συμμορφωθεί με έναν ινδικό νόμο που ήθελε να διευκολύνει τη διαδικασία για διαζευγμένους και single.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ιεραποστολές ιδρύθηκαν το 1950 από την Καθολική μοναχή και ιεραπόστολο Μητέρα Τερέζα, η οποία κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1979 για τo φιλανθρωπικό της έργο. Η Μητέρα Τερέζα πέθανε το 1997 και αγιοποιήθηκε το 2016.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.