Επίθεση αετού σε 8χρονο κορίτσι (βίντεο)

Επίθεση αετού σε 8χρονο κορίτσι (βίντεο)

Επίδειξη με χρυσαετό στο Κιργιστάν παραλίγο να έχει τραγικό τέλος. Τη στιγμή που ο αετός επέστρεφε στον εκπαιδευτή του.

Ωστόσο το πουλί είδε ένα παιδί να εμφανίζεται ξαφνικά στο πεδίο και αντί να κατευθυνθεί στον εκπαιδευτή χτύπησε το μικρό κορίτσι.

Οι εκπαιδευτές, που συμμετείχαν στο φεστιβάλ έσπευσαν να βοηθήσουν τη μικρή και να την απελευθερώσουν από τα νύχια του αετού. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε βαθιές γρατσουνιές στην πλάτη του.

«Εκπαιδεύω αυτό το πουλί 15 χρόνια. Έχουμε κερδίσει μετάλλιο σε αγώνες. Αυτή είναι η πρώτη φορά που επιτέθηκε σε άνθρωπο», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του αετού. «Το πουλί πετούσε από την άλλη πλευρά του πεδίου προς τα εμένα. Υποτίθεται ότι θα ερχόταν να καθίσει στο χέρι μου. Ωστόσο, όταν γίνεται αυτή η διαδικασία, δεν πρέπει να υπάρχουν μη εξουσιοδοτημένοι άνθρωποι στο σημείο. Όλοι όσοι παρευρίσκονταν είχαν ενημερωθεί να παραμείνουν στην ασφαλή περιοχή.

Όταν ο αετός πετούσε παρατήρησε το κορίτσι να περπατάει και πιθανώς σκέφτηκε ότι τον καλεί. Στη συνέχεια πέταξε προς την πλευρά του. Τα νύχια του είναι πολύ αιχμηρά, έριξε το παιδί κάτω και γρατζούνισε το κεφάλι και την πλάτη του. Αν ο αετός ήθελε να το σκοτώσει, θα το έκανε εύκολα. Ακόμα και ένας ενήλικας δεν θα μπορούσε να αντισταθεί. Σε αυτή την περίπτωση το πουλί απλά ήθελε να καθίσει πάνω στο κορίτσι», είπε.

Δεν ήταν λίγοι πάντως αυτοί που υποστήριξαν ότι το βίντεο είναι ψεύτικο, καθώς κατά το παρελθόν είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο διάφορα βίντεο με επιθέσεις αετών σε παιδιά και αφού πρώτα έγιναν viral στη συνέχεια αποδείχθηκε πως ήταν κατασκευασμένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.