Προφυλακιστέα η 29χρονη Ρωσίδα που κατηγορείται για κατασκοπεία στις ΗΠΑ

Προφυλακιστέα η 29χρονη Ρωσίδα που κατηγορείται για κατασκοπεία στις ΗΠΑ

Ένας Αμερικανός δικαστής διέταξε, χθες, την προφυλάκιση της 29χρονης Ρωσίδας Μαρία Μπούτινα που κατηγορείται για κατασκοπεία.

Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσή της, η Μπούτινα θα παραμείνει υπό κράτηση, χωρίς τη δυνατότητα καταβολής εγγύησης για την αποφυλάκισή της. Η Μπούτινα, η οποία ζει στην Ουάσινγκτον, συνελήφθη λίγο πριν από τη συνάντηση κορυφής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, με την κατηγορία της συνομωσίας.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης χθες στο δικαστήριο στο Κολούμπια, οι εισαγγελείς έδειξαν μια φωτογραφία της Μπούτινα να συναντά ένα φερόμενο Ρώσο μυστικό πράκτορα σε ένα εστιατόριο στην Ουάσικγτον.

Το απόγευμα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, υποστήριξε πως οι κατηγορίες των ΗΠΑ προς την 29χρονη είναι ανεδαφικές και διεμήνυσε ότι η Ρωσία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Μπούτινα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αμερικανικές αρχές εντόπισαν προσωπικά μηνύματα μεταξύ του αξιωματούχου και της νέας γυναίκας, από τον Οκτώριο του 2016 -έναν μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές, στα οποία ο Τορσίν συμβούλευε την Μπούτινα να παίξει «παιχνίδι υπομονής και να μην “καεί” γρήγορα» με εκείνη να συμφωνεί ότι έπρεπε να διατηρήσει «χαμηλό προφίλ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.