Μήνυση εναντίον του συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο κατέθεσε ο Σαλβίνι

Μήνυση εναντίον του συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο κατέθεσε ο Σαλβίνι

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής του συγκυβερνώντος ακροδεξιού κόμματος της Λέγκας, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στον συγγραφέα και ακτιβιστή εναντίον της μαφίας Ρομπέρτο Σαβιάνο, τον σφοδρότερο επικριτή του το τρέχον διάστημα.

Η ένταση ανάμεσα στους δύο άνδρες δεν έχει σταματήσει να αυξάνεται, ιδίως αφού ο νέος υπουργός Εσωτερικών απείλησε να βάλει τέλος στην αστυνομική προστασία του συγγραφέα, που του προσφέρεται αφότου είχαν γίνει απειλές κατά της ζωής του από μια οικογένεια της Καμόρας, της ναπολιτάνικης μαφίας, έπειτα από την κυκλοφορία του βιβλίου του Γόμορρα το 2006.

«Υπέβαλα μήνυση εναντίον του Σαβιάνο, όπως είχα υποσχεθεί. Δέχομαι όλες τις κριτικές, αλλά δεν επιτρέπω σε κανέναν να λέει ότι βοήθησα τη μαφία, αυτά τα σκατά που πολέμησα με όλες μου τις δυνάμεις, ή ότι χαίρομαι για τον θάνατο ενός παιδιού. Αρκετά», ανέφερε ο Σαλβίνι μέσω Twitter.

«Ρομπερτίνο, τέλειωσε η καλοπέραση», σχολίασε ο Λούκα Μορίζι, που χειρίζεται τις επικοινωνίες του Σαλβίνι μέσω Διαδικτύου.

«Ο υπουργός Υποκόσμου αποφάσισε να μου κάνει μήνυση (…). Δεν θα με σταματήσει αυτό μπροστά σε μια κυβέρνηση που φοβάται τις κριτικές φωνές. Στο δικαστήριο, ο Σαλβίνι θα κληθεί να πει την αλήθεια, θα είναι μια καινούργια εμπειρία γι’ αυτόν», ήταν η αντίδραση του Σαβιάνο.

Την ώρα που η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση λαϊκιστών-ακροδεξιών που ανέλαβε την εξουσία τον Ιούνιο είναι βυθισμένη στη σιωπή—το Δημοκρατικό Κόμμα (κεντροαριστερά) σπαράσσεται από εσωτερικές έριδες, η κλασική δεξιά είχε συμμαχήσει με τον Σαλβίνι, η αριστερά έχει μπει σε φάση ενδοσκόπησης μετά τη βαριά εκλογική ήττα που υπέστη—ο Σαβιάνο έχει μετατραπεί σε σημείο αναφοράς, σε έναν από τους βασικούς επικριτές του νέου υπουργού Εσωτερικών.

Στα μέσα ενημέρωσης και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ο συγγραφέας εξεγείρεται εναντίον της εξαιρετικά σκληρής πολιτικής του Σαλβίνι όσον αφορά το ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων, καταγγέλλει ότι η Λέγκα δεν δείχνει καμιά διάθεση να αποπληρώσει δικαστικές οφειλές της, ή να απορρίψει ορισμένες πολύ αμφισβητήσιμες εκδηλώσεις υποστήριξης προς αυτήν στη νότια Ιταλία.

Όμως το tweet του Σαβιάνο που προφανώς προκάλεσε αυτή την αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας αναρτήθηκε από τον συγγραφέα την Τρίτη, μετά τον εντοπισμό μιας γυναίκας κι ενός παιδιού νεκρών στη θάλασσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πόση ικανοποίηση σου δίνει να βλέπεις να πεθαίνουν αθώα παιδιά στη θάλασσα; Ματέο Σαλβίνι, υπουργέ Υποκόσμου, το μίσος που έσπειρες θα σε ανατρέψει», έγραψε ο Σαβιάνο κάτω από μια φλουταρισμένη φωτογραφία των πτωμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.