Πιάστηκαν οι ναρκέμποροι που «κρύβονταν» πίσω από παιδιά

Πιάστηκαν οι ναρκέμποροι που «κρύβονταν» πίσω από παιδιά

Στη φυλακή οι δεκαέξι από τους εικοσιοχτώ συλληφθέντες για τους διακινητές ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Ελεύθεροι αφέθηκαν μόνο δύο ενώ για τους υπόλοιπους 10 διέταξε τον κατ’ οίκον περιορισμό, μέχρι να αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο για την τύχη τους.

Η δικογραφία που είχε σχηματίσει η υποδιεύθυνση ασφαλείας Αθηνών ήταν καταπέλτης για τη δράση του κυκλώματος που εμπορευόταν ναρκωτικά δίπλα σε σχολεία.

Μάλιστα, προ ημερών ήρθε στο «φως» φωτογραφικό ντοκουμέντο που δείχνει πόσο αδίστακτα ήταν τα μέλη της συμμορίας των εμπόρων ναρκωτικών που δρούσαν στο κέντρο της Αθήνας.

Οι ναρκέμποροι χρησιμοποιούσαν ως κάλυμμα στις δοσοληψίες τους μικρά παιδιά. Στη φωτογραφία -που περιλαμβάνεται στη δικογραφία που είναι σε γνώση του CNN Greece- αποτυπώνεται η συνάντηση δυο εμπόρων διακινητών στην οδό Λέλας Καράγιαννη τη στιγμή που το ηγετικό μέλος της συμμορίας δίνει τις συσκευασίες με τα ναρκωτικά στον διακινητή για να τα πουλήσει. Και εκείνος κρατά από το χέρι ένα μικρό κοριτσάκι. Το παιδάκι γίνεται μάρτυρας της πιο επικίνδυνης συναλλαγής, καθώς ο διακινητής, για να μην κινήσει τις υποψίες, εμφανίζεται στην πιάτσα των ναρκωτικών ως δήθεν «γονιός».

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών έχουν καταγράψει σε βίντεο και φωτογραφίες τους διακινητές που δεν δίσταζαν να πουλούν το «θάνατο» κρατώντας στο χέρι τους μικρά παιδιά.

Οι 28 συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα για να απολογηθούν στον ανακριτή και από χθες οι συνήγοροι τους έχουν πάρει αντίγραφα τις δικογραφίας. Όπως μάλιστα ανέφεραν κάποιοι από τους δικηγόρους στο CNN Greece «…η δικογραφία αποτυπώνει, με αυτοπρόσωπη παρουσία αστυνομικών αλλά και με ισχυρό βιντεοληπτικό υλικό, τη δράση των αλλοδαπών διακινητών…»

Δημοσίευμα του CNN Greece αποκάλυψε, επίσης, ότι οι 28 συλληφθέντες είχαν στήσει την «υπαίθρια» αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών σε μια απόσταση μόλις 10 μέτρων από τα σχολεία που βρίσκονται στην οδό Μοσχονησίων και περίπου 50 μέτρα από τα σχολεία στην οδό Λέλας Καράγιαννη.

Τα μέλη της συμμορίας των διακινητών – στη δράση των οποίων έβαλαν τέλος οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών – αδιαφορούσαν για το γεγονός ότι είχαν στήσει την επικίνδυνη επιχείρηση τους δίπλα σε σχολεία και πουλούσαν καθημερινά αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, που περιείχαν από 3 έως και 4,5 γραμμάρια χασίς, από 5 έως 10 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για δυο ημέρες εμπορίας ναρκωτικών το κέρδος τους ξεπερνούσε τα 1.550 ευρώ.

Το CNN Greece αποκάλυψε τα στοιχεία και τον ρόλο των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση, αλλά και ποια ήταν η θέση του καθενός στην ιεραρχία της συμμορίας.

A.H Επιχειρησιακό μέλος της οργάνωσης. Δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως πώληση κάνναβης στην Πλατεία Αμερικής. Γεωγραφικά πραγματοποιούσε τις δοσοληψίες στην Πλατεία προσεγγίζοντας πολλές φορές ο ίδιος διερχόμενους πολίτες, «διαφημίζοντας» την δραστηριότητα του, προσφέροντας ουσιαστικά κάνναβη έναντι χρηματικής αμοιβής.

D.E Επιχειρησιακό μέλος της οργάνωσης και αυτός. Δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως πώληση κάνναβης στην Πλατεία Αμερικής ενώ η δραστηριότητά του επεκτείνονταν και στις οδούς Πατησίων και Μηθύμνης. Γεωγραφικά πραγματοποιούσε τις δοσοληψίες είτε στην Πλατεία είτε στις στάσεις λεωφορείων στην οδό Πατησίων, προσεγγίζοντας ο ίδιος διερχόμενους πολίτες, «διαφημίζοντας» και αυτός την δραστηριότητα του (πώληση ναρκωτικών ουσιών).

K.P Αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, με καθημερινή παρουσία στην συμβολή των οδών Λέλας Καραγιάννη και Λευκωσίας. Πολλές φορές παρέδιδε και ο ίδιος ναρκωτικές ουσίες (κάνναβη) σε διερχόμενους τοξικομανείς έναντι χρηματικής αμοιβής. Αποτελούσε τον κατευθυντήριο πόλο για το σύνολο των μελών της οργάνωσης και η άφιξη του περιμετρικά της Πλατείας, αποτελούσε σχεδόν σε καθημερινή βάση το εφαλτήριο έναυσμα των αγοραπωλησιών. Σχεδόν το σύνολο των μελών της ομάδας λειτουργούσε υπό τις οδηγίες του.

J.I Ανώτερο ιεραρχικά στέλεχος της οργάνωσης. Αποτελούσε μέλος προϋπάρχουσας οργάνωσης, στον ίδιο ακριβώς χώρο, στην ίδια πλατεία, με επακριβώς τον ίδιο τρόπο δράσης, στην διακίνηση ναρκωτικών. Γι αυτούς τους λόγους είχε συλληφθεί το έτος 2016 από την αστυνομία, σε εκτεταμένη επιχείρηση. Με την αποφυλάκισή του εντάχθηκε και πάλι σε οργάνωση και συνέχισε την πώληση ναρκωτικών ουσιών.

W.J Ανώτερο ιεραρχικά στέλεχος της οργάνωσης. Αποτελούσε και αυτός μέλος προϋπάρχουσας οργάνωσης, στον ίδιο ακριβώς χώρο, στην ίδια πλατεία, με επακριβώς τον ίδιο τρόπο δράσης, στην διακίνηση ναρκωτικών. Για τους λόγους αυτούς είχε συλληφθεί το έτος 2016, σε εκτεταμένη επιχείρηση. Με την αποφυλάκισή του εντάχθηκε εκ νέου σε οργάνωση, κατευθύνοντας και αυτός τις πωλήσεις κάνναβης στην Πλατεία Αμερικής.

C.H Επιχειρησιακό μέλος της οργάνωσης. Δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως πώληση κάνναβης στην Πλατεία Αμερικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλα τα μέλη της συμμορίας των ναρκεμπόρων έδωσαν ψεύτικες διευθύνσεις κατοικίας στους αστυνομικούς για να αποφύγουν την κατ´ οίκον έρευνα που θα ακολουθούσε. Παρόλα ταύτα η έρευνα των αστυνομιών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.