Ναυάγιο στο Μιζούρι- Συγκλονιστικό βίντεο

Ναυάγιο στο Μιζούρι- Συγκλονιστικό βίντεο

Εννέα μέλη της ίδιας οικογένειας βρίσκονται μεταξύ των 17 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους όταν τουριστικό αμφίβιο όχημα (duck boat) βυθίστηκε εν μέσω καταιγίδας που ξέσπασε σε λίμνη στο Μιζούρι των ΗΠΑ.

Το αμφίβιο αυτό όχημα μετέφερε 31 επιβάτες, μεταξύ των οποίων παιδιά, όταν μια ξαφνική καταιγίδα ξέσπασε στην λίμνη Τέιμπλ Ροκ κοντά στο Μπράνσον, με τα κύματα να πλημμυρίζουν σιγά-σιγά το όχημα προτού βυθιστεί.

Η Τία Κόλμαν δήλωσε ότι αυτή και ο ανιψιός της είναι οι μόνοι επιζήσαντες από τα 11 μέλη της οικογένειάς τους που έκανε το τουρ της λίμνης με την «Ride The Ducks». «Έχασα όλα μου τα παιδιά, έχασα τον άντρα μου», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Fox 59 της Ιντιανάπολις η Κόλμαν από το κρεβάτι του νοσοκομείου στο Μπράνσον όπου διακομίσθηκε μετά την τραγωδία. «Είμαι καλά, αλλά αυτό είναι πραγματικά σκληρό, απλά πολύ σκληρό», πρόσθεσε.

Η ίδια σημείωσε ότι ο οδηγός του αμφίβιου οχήματος τους είπε να μην φορέσουν τα σωσίβιά τους, το οποίο όπως πιστεύει στοίχισε ζωές. Το πλήρωμα προειδοποιήθηκε να μπει μέσα στο όχημα γρήγορα καθώς πλησίαζε η καταιγίδα, διευκρίνισε επίσης η Κόλμαν.
Τα 17 θύματα της τραγωδίας ήταν ηλικίας από 1 έως 70 ετών και προέρχονταν από έξι πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις αρχές. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι κάτοικοι της Αρκάνσας Στιβ Σμιθ και ο γιος του Λανς, αναφέρει η εφημερίδα της εκκλησίας τους. Η κόρη του Σμιθ επέζησε, ενώ και η σύζυγός του είναι σώα και αβλαβής καθώς είχε προτιμήσει να μην κάνει το τουρ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι Μάικ Πάρσον διευκρίνισε ότι 7 από τους 14 επιζήσαντες έχουν τραυματιστεί, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά. «Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τα σωστικά συνεργεία βοήθησαν να αποτραπεί μια χειρότερη τραγωδία καθώς οι άνθρωποι έτρεχαν για να σωθούν υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», σημειώνει ο Πάρσον σε ανακοίνωσή του.

Την ίδια ώρα ο σερίφης της κομητείας Στόουν Νταγκ Ρέιντερ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι απ’ό,τι γνωρίζει «υπήρχαν σωσίβια στο αμφίβιο», αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει αν οι επιβαίνοντες τα φορούσαν. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών και η αμερικανική ακτοφυλακή διερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος, δήλωσαν παράλληλα αξιωματούχοι.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε περίπου στις 19:00 τοπική ώρα της Πέμπτης (03:00 ώρα Ελλάδος χθες Παρασκευή), όταν εξαιτίας ξαφνικής καταιγίδας σηκώθηκαν μεγάλα κύματα στην λίμνη. Δύο αμφίβια οχήματα που έπλεαν εκείνη την ώρα στην Τέιμπλ Ροκ κατευθύνθηκαν πίσω στην στεριά, αλλά μόνον το ένα τα κατάφερε να φτάσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακολουθεί σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?time_continue=45&v=k1dg-E0sW04

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.