Ελληνικής καταγωγής διαδηλωτής ανάμεσα στα θύματα του έμπιστου του Μακρόν – οι νέες αποκαλύψεις για τον Μπεναλά (βίντεο)

Ελληνικής καταγωγής διαδηλωτής ανάμεσα στα θύματα του έμπιστου του Μακρόν – οι νέες αποκαλύψεις για τον Μπεναλά (βίντεο)

Ελληνικής καταγωγής ο διαδηλωτής που ξυλοκοπήθηκε από τον συνεργάτη του Μακρόν την Πρωτομαγιά – Έδωσε ψεύτικη ταυτότητα, η οποία ανήκει σε Έλληνα μπασκετμπολίστα σύμφωνα με το Closer – Στο φως ο βίος και η πολιτεία του Αλεξάντρ Μπεναλά: Είχε ζητήσει ειδική άδεια για να είναι στη διαδήλωση της 1ης Μαΐου – Ήταν η αδυναμία του Εμανουέλ Μακρόν και δίπλα στον Γάλλο πρόεδρο και τη σύζυγό του πάντα, ακόμη και στην υποδοχή της εθνικής μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ! – Του είχε παραχωρηθεί το διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε ως «ερωτική φωλιά» ο Μιτεράν.

Αλεξάντρ Μπεναλά, ο άλλοτε προστατευόμενος του Εμανουέλ Μακρόν, ο μελαχρινός άνδρας που ήταν πάντα δίπλα σε εκείνον και τη σύζυγό του Μπριζίτ, γίνεται «εφιάλτης» για τον Γάλλο πρόεδρο. Μετά τη δημοσιοποίηση του video σοκ που τον δείχνει να δέρνει διαδηλωτή κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη διαδήλωση για την Πρωτομαγιά, ο Μπεναλά απολύθηκε. Είναι η αρχή ενός τσουνάμι αποκαλύψεων. Ενός σκανδάλου που φέρνει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τον Γάλλο πρόεδρο.

Το περιοδικό Closer υποστηρίζει ότι ο άνδρας που δέχτηκε τα χτυπήματα του Μπεναλά κατάγεται από την Ελλάδα. Στο video που έφερε στο φως η Monde, ο στενός συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να τον σέρνει στο έδαφος, να τον χτυπά στο κεφάλι, να τον πατά στο στήθος και να αποχωρεί από το σημείο προς ένα καφέ όταν ένας από τους διαδηλωτές που κατέγραψαν τα καμώματά του, τον εγκαλεί γιατί χτύπησε το κεφάλι του θύματός του στην άσφαλτο.

Ο νεαρός άνδρας δεν είναι ο μοναδικός που δέχεται την επίθεση του Μπεναλά. Ο 26χρονος φαίνεται να φέρνει, κρατώντας την από το σβέρκο, μια νεαρή γυναίκα.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=J22m3Y2xd9I

Σύμφωνα με το Closer, ο άνδρας που έπεσε θύμα του Μπεναλά κατάγεται από την Ελλάδα και μετά το περιστατικό κρατήθηκε τουλάχιστον τέσσερις ώρες, έως ότου να αποφασίσει η εισαγγελία να ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο νεαρός Έλληνας έδωσε στην αστυνομία ψεύτικη ταυτότητα, μια που ανήκε σε Έλληνα μπασκετμπολίστα!

Μια ακόμη αποκάλυψη έρχεται από το Europe 1. Ο Μπεναλά είχε ζητήσει ειδική άδεια για να μπορεί να βρίσκεται στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς. Δυο μέρες πριν από τη διαδήλωση, ο σύμβουλος του Εμανουέλ Μακρόν είχε ζητήσει να του επιτραπεί να είναι «παρατηρητής» της επιχείρησης της αστυνομίας για την πορεία της Πρωτομαγιάς. Η εξουσιοδότηση του δόθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Μόνο που ο 26χρονος Μπεναλά μόνο παρατηρητής δεν έμεινε. Μαζί του ήταν και ο Βενσάν Κρας, σωματοφύλακας που εργαζόταν στο κόμμα του Μακρόν. Κι αυτός έχει συλληφθεί.

Πρώτος το video από τη δράση του Μπεναλά είχε ανεβάσει στο twitter, το βράδυ της Πρωτομαγιάς, ο ακτιβιστής Taha Bouhafs. Τότε όμως κανείς δεν φανταζόταν ότι ο άνδρας που χτυπούσε διαδηλωτές ήταν κορυφαίος και στενότατος σύμβουλος του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Φαίνεται ότι ο Αλεξάντρ Μπεναλά εκμεταλλευόταν στο έπακρο την εύνοια που του έδειχνε το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας. Σχεδόν σε κάθε φωτογραφία του Εμανουέλ Μακρόν, βρίσκεται δίπλα στον πρόεδρο της Γαλλίας. Δεν λείπει ούτε από εκείνες όπου απαθανατίστηκαν ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν να κάνουν βόλτα με ποδήλατο στην πόλη Τουκέ, όπου βρίσκεται το σπίτι τους.

Ήταν δίπλα στο προεδρικό ζεύγος και στη δεξίωση για την εθνική επέτειο της 14ης Ιουλίου αλλά και κατά την υποδοχή της εθνικής ομάδας της Γαλλίας μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ…

Αλεξάντρ Μπεναλά, ο άνθρωπος του Εμανουέλ Μακρόν

Ποιος είναι όμως ο Αλεξάντρ Μπεναλά, ο άνθρωπος που βρισκόταν, μέχρι τη δημοσιοποίηση του video από τη Monde, πάντα ένα βήμα πίσω από τον πρόεδρο της Γαλλίας;

Ο Μακρόν φαίνεται πως είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή για όσα είχαν γίνει στην πορεία για την Πρωτομαγιά. Αλλά επέλεξε να κρατήσει στο πλευρό του τον Μπεναλά. Και αυτό είναι που τώρα, όσες αποστάσεις κι αν προσπαθεί να πάρει εκ των υστέρων, στον φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Γιατί τα γαλλικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν τη στενή σχέση του προέδρου με τον νταή σύμβουλό του. Ο Μπεναλά είχε ζητήσει παλιότερα άδεια οπλοφορίας, αλλά του την είχαν αρνηθεί. Κάποιοι τον περιγράφουν ακόμη και ως «Ράμπο». Αλλά δεν είναι μόνο αυτά.

Ο 26χρονος απολάμβανε ιδιαίτερα προνόμια όπως αναφέρει η Parisien. Προνόμια που του είχε δώσει ο Μακρόν. Στον Μπεναλά είχε παραχωρηθεί διαμέρισμα στην προκυμαία Branly του Παρισιού. Ένα διαμέρισμα που ανήκει στη γαλλική προεδρία. Είναι το ίδιο διαμέρισμα που είχε παραχωρήσει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν στην ερωμένη του, Αν Πινγκό και την εξώγαμη κόρη τους Μαζαρίν.

Ο Αλεξάντρ Μπεναλά απολάμβανε και μισθό που έφτανε τις 10.000 ευρώ μηνιαίως, είχε δικό του αυτοκίνητο με σοφέρ και ήταν ειδικά εξοπλισμένο με… φάρο. Κατά τη Figaro, ο Μακρόν λάτρευε την αφοσίωση του Μπεναλά.

«Σχόλασε» ο γάμος γιατί… κρατείται ο γαμπρός

Ο Αλεξάντρ Μπεναλά επρόκειτο να παντρευτεί σήμερα Σαββάτο (21.07.2018) αλλά οι εξελίξεις του… χάλασαν τα σχέδια και ο γάμος του αναβλήθηκε! Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού ο 26χρονος προστατευόμενος του Μακρόν παραμένει υπό κράτηση για τουλάχιστον άλλες 24 ώρες με απόφαση της εισαγγελίας του Παρισιού!

Καταθέτει ο υπουργός Εσωτερικών

Μετά τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ κλήθηκε να καταθέσει, το πρωί της Δευτέρας (23.07.2018) στη Νομική Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης, η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση τη υπόθεσης Μπεναλά. Το ανακοίνωσε η πρόεδρός της Γιαέλ Μπρον-Πιβέ, που προέρχεται από την προεδρική πλειοψηφία. Η κατάθεση του Κολόμπ θα δημοσιοποιηθεί και θα αναμεταδοθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ, τρεις αστυνομικοί που κατηγορούνται ότι… «έκοψαν» τα επίμαχα πλάνα με τον Μπεναλά από τα video επιτήρησης της πόλης του Παρισιού και τα έδωσαν στον 26χρονο κατηγορούμενο, τέθηκαν υπό κράτηση. Αιτία της κράτησής τους είναι η «απόσπαση εικόνων από ένα σύστημα βιντεοεπιτήρησης» για την ασφάλεια και «παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου», ανακοίνωσε η γαλλική εισαγγελία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.