ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ινδονησία: Στη φυλακή 15χρονη επειδή «έριξε» το μωρό του βιαστή αδελφού της

Ινδονησία: Στη φυλακή 15χρονη επειδή «έριξε» το μωρό του βιαστή αδελφού της

Μία αρρωστημένη υπόθεση που γίνεται ακόμα πιο εξοργιστική από το τρόπο που τη χειρίστηκε η Ινδονησιακή δικαιοσύνη, η οποία επέβαλε φυλάκιση σε 15χρονη επειδή «έριξε» το μωρό του βιαστή αδερφού της.

Σε φυλάκιση έξι μηνών καταδικάστηκε μια 15χρονη στην Ινδονησία, που έκανε έκτρωση μετά τον βιασμό από τον μεγαλύτερο αδερφό της, όπως δήλωσε το Σάββατο αξιωματούχος.

Δικαστήριο της Σουμάτρα την έκρινε ένοχη “βάσει του νόμου περί προστασίας των παιδιών γιατί έκανε έκτρωση”, σύμφωνα με εκπρόσωπο του δικαστηρίου. Η δίκη της έγινε παράλληλα με αυτή του 17χρονου αδερφού της, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή διετούς φυλάκισης για σεξουαλική επίθεση κατά ανηλίκου.

Στην Ινδονησία απαγορεύεται η έκτρωση εκτός αν κινδυνεύει η ζωή της γυναίκας ή υπό ορισμένες προϋποθέσεις, αν έχει πέσει θύμα βιασμού.

Σύμφωνα με τον νόμο η άμβλωση πρέπει να γίνει από επαγγελματία το αργότερο έξι εβδομάδες από την ημέρα σύλληψης και η γυναίκα πρέπει να ακολουθήσει συμβουλευτική.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του δικαστηρίου, η 15χρονη βιάστηκε οκτώ φορές από τον Σεπτέμβριο του 2017 και έκανε άμβλωση έξι μήνες αφότου έμεινε έγκυος. Βοηθήθηκε από την μητέρα της, η οποία επίσης αντιμετωπίζει κατηγορίες.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των δύο αδερφιών τον Ιούνιο μετά την ανακάλυψη ενός εμβρύου σε φυτεία φοινικέλαιου. Οι εισαγγελείς αρχικά είχαν ζητήσει να φυλακιστεί η 15χρονη για ένα χρόνο και ο αδερφός της για επτά ενώ σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να υποβάλουν έφεση.

Οι παγκόσμιες υγειονομικές αρχές και οι οργανισμοί δικαιωμάτων επικρίνουν εδώ και καιρό την Ινδονησία για τον νόμο περί άμβλωσης, υποστηρίζοντας ότι περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών στην αναπαραγωγή και οδηγούν πολλές σε επικίνδυνες εκτρώσεις σε παράνομες κλινικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αμβλώσεις αντιπροσωπεύουν το 30-50% των θανάτων μητέρων στη χώρα, σύμφωνα με έκθεση του 2013 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.