ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Θανατική ποινή για την 24χρονη Beauty Queen της Κένυα – Είχε σκοτώσει με 25 μαχαιριές τον σύντροφό της (φώτο)

Θανατική ποινή για την 24χρονη Beauty Queen της Κένυα – Είχε σκοτώσει με 25 μαχαιριές τον σύντροφό της (φώτο)

Σε θάνατο δια απαγχονισμού καταδίκασε κενυατικό δικαστήριο μία 24χρονη «βασίλισσα ομορφιάς», η οποία κρίθηκε ένοχη για το θανάσιμο μαχαίρωμα του συντρόφου της.

Η Ρουθ Καμάντε που στέφθηκε νικήτρια των καλλιστείων ενώ περίμενε την ετυμηγορία, είχε ομολογήσει πως μαχαίρωσε 25 φορές τον 24χρονο σύντροφό της, το 2015, υποστηρίζοντας, ωστόσο, πως το έκανε εν είδει αυτοάμυνας – ισχυρισμός που δεν αποδέχτηκε το δικαστήριο.

Αν εκτελεστεί η 24χρονη, θα γίνει το πρώτο άτομο που απαγχονίζεται στην Κένυα από το 1987.

«Θέλω να ξέρουν οι νέοι άνθρωποι πως δεν είναι κουλ να σκοτώνεις τον σύντροφό του, ακόμη κι όταν νιώθεις απογοήτευση ή θυμό. Μην το κάνεις. Αντ’αυτού, είναι κουλ να φεύγεις και, ως εκ τούτου, να συγχωρείς», είπε η πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, Τζέσι Λεσιτ, καθώς ανακοίνωνε την ετυμηγορία, την περασμένη εβδομάδα.

Η εξέλιξη προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις ανθρωπιστικών οργανώσεων που αποκαλούν την ετυμηγορία «απάνθρωπη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Διεθνής Αμνηστία αποκάλεσε «σκληρή και παρωχημένη» την ποινή, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της πως «η ετυμηγορία αυτή θα ‘ανατινάξει’ το ρεκόρ προοδευτικότητας της Κένυας σε σχέση με τις θανατικές ποινές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.