ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνια – Ενώθηκαν οι 2 εστίες (βίντεο-φωτό)

Η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνια – Ενώθηκαν οι 2 εστίες (βίντεο-φωτό)

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν πως οι δύο εστίες που μαίνονται στη βόρεια Καλιφόρνια ενώθηκαν και σχημάτισαν τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Πολιτείας.

H πυρκαγιά «Μεντοσίνο Κόμπλεξ» έχει κάψει 1.148.500 στρέμματα εδάφους, όσο είναι δηλαδή και το μέγεθος της πόλης του Λος Άντζελες

Δραματικές είναι οι εξελίξεις που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στην Καλιφόρνια, όπου δύο από τις εστίες που μαίνονται τις τελευταίες μέρες στον βορρά ενώθηκαν, σχηματίζοντας τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της πολιτείας!

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αμερικανικών Αρχών, η ξηρασία σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα συνέβαλαν στην προσέγγιση των δύο εστιών που απείχαν αρχικά αρκετά μίλια. Οι δύο φωτιές, που πλέον αποκαλούνται μαζί «η πυρκαγιά του Μεντοσίνο Κόμπλεξ», έχουν ήδη μετατρέψει σε στάχτη 1.148.500 στρέμματα εδάφους, μια επιφάνεια που πλησιάζει τις διαστάσεις της πόλης του Λος Άντζελες.

Τουλάχιστον 75 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από την πύρινη λαίλαπα, που δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο παρά μόλις κατά το 30%. Το μέγεθος της «υπερ-πυρκαγιάς» έχει πλέον ξεπεράσει την φονική πυρκαγιά του περασμένου Δεκέμβρη στη βόρεια Καλιφόρνια, που είχε κάψει 1.140.00 στρέμματα και είχε μετατρέψει σε στάχτη πάνω από 1000 κτίρια, προτού τεθεί τελικά υπό έλεγχο στις 12 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας, πάνω από 14.000 πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης της «υπερ-πυρκαγιάς» αλλά και των άλλων εστιών που μαίνονται στην Καλιφόρνια. Είναι η πρώτη φορά που τόσο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι συγκεντρωμένες σε μια μόνο πολιτεία, ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Scott McLean.

Όπως εξήγησε, προς το παρόν η πυρκαγιά «Μεντοσίνο Κόμπλεξ» δεν είναι τόσο καταστροφική όσο η φωτιά «Καρ» που μαίνεται βορειότερα, η οποία έχει κατακάψει χίλια περίπου σπίτια στα περίχωρα της πόλης Ρέντινγκ και έχει στοιχίσει τη ζωή σε επτά τουλάχιστον ανθρώπους, με δεκάδες να αγνοούνται ακόμη.

Ωστόσο, αν δεν τεθούν σύντομα υπό έλεγχο, οι συνδυασμένες εστίες απειλούν πάνω από 11.300 σπίτια, και έχει δοθεί ήδη εντολή για εκκένωση συνοικισμών που βρίσκονται στο διάβα της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.