Αίγυπτος: Ισλαμιστές σχεδίαζαν να τινάξουν χριστιανική εκκλησία

Αίγυπτος: Ισλαμιστές σχεδίαζαν να τινάξουν χριστιανική εκκλησία

Ισλαμιστές στην Αίγυπτο σχεδίαζαν επίθεση αυτοκτονίας σε χριστιανική εκκλησία, σε μία ακόμα απόδειξη της «ανεκτικότητας» του Ισλάμ.

Η αιγυπτιακή αστυνομία απέτρεψε σήμερα μια επίθεση αυτοκτονίας σε χριστιανική εκκλησία, στο βόρειο τμήμα του Καϊρου, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας καμικάζι επιχείρησε να εισέλθει στην Εκκλησία της Παρθένου Μαρίας στη συνοικία του Καϊρου Σούμπρα Ελ Χέιμα, αλλά έφυγε όταν παρατήρησε ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας τα οποία έχουν τεθεί σε ισχύ για τη διάρκεια θρησκευτικών εορτασμών των Κοπτών Χριστιανών, ανέφερε η Egypt Today.

Σύμφωνα με το ίδιο έντυπο, η βόμβα την οποία έφερε ο επίδοξος δράστης εξερράγη ενώ εκείνος βρισκόταν σε αρκετά μεγάλη απόσταση από την εκκλησία. Κανένας -πέραν του δράστη- δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε.

Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας σε εκκλησίες της χριστιανικής μειονότητας έπειτα από αρκετές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Δεκέμβριο του 2016 επίθεση στον Καθεδρικό Ναό των Κοπτών, στη συνοικία Αμπάσια του Καϊρου, σκότωσε 29 ανθρώπους και τραυμάτισε 47. Τον Απρίλιο του 2017, διπλή βομβιστική επίθεση σε εκκλησίες στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 48 ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό άλλων περίπου 90.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.