ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γερμανία: Διώκεται 37χρονος για συμμετοχή στον πόλεμο με τους Ταλιμπάν

Γερμανία: Διώκεται 37χρονος για συμμετοχή στον πόλεμο με τους Ταλιμπάν

Τον περασμένο Φεβρουάριο συνελήφθη από τις ειδικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν τον περασμένο και δύο μήνες αργότερα απελάθηκε στη Γερμανία όπου και κρατείται έκτοτε.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Γερμανία άσκησαν δίωξη σε έναν 37χρονο Γερμανό με την κατηγορία ότι πολέμησε στο πλευρό των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Ο ύποπτος κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα δολοφονίας και παραβίαση του νόμου περί οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με την εισαγγελία ο Τόμας Κ. (το πλήρες όνομά του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, όπως ορίζει ο νόμος) συνελήφθη από τις ειδικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν τον περασμένο Φεβρουάριο και δύο μήνες αργότερα απελάθηκε στη Γερμανία όπου και κρατείται έκτοτε.

Ο 37χρονος ταξίδεψε στο Πακιστάν τον Αύγουστο του 2012 και εντάχθηκε στους Ταλιμπάν την επόμενη άνοιξη, στην επαρχία του Βόρειου Ουαζιριστάν που συνορεύει με το Αφγανιστάν. Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι μετείχε σε μια ομάδα που είχε αναλάβει να οργανώσει μια επίθεση αυτοκτονίας και ότι βοήθησε στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, συμμετείχε σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο και σε μια απόπειρα επίθεσης σε μια στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2017 πολεμούσε για τους Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.