ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο ναύαρχος που έπιασε το Μπιν Λάντεν «τα έχωσε» στον Τράμπ

Ο ναύαρχος που έπιασε το Μπιν Λάντεν «τα έχωσε» στον Τράμπ

Ο Ουίλιαμ Χ. Μακ Ράβεν θεωρείται ήρωας στις .Η.Π.Α καθώς είναι ο άνθρωπος που ανακάλυψε το κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντε και έκανε επιδρομή. Πριν λίγες μέρες εξέφρασε δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Ντ. Τράμπ.

Ο παρασημοφορημένος ναύαρχος ε.α. ήταν που επέβλεψε το 2011 την επιδρομή των βατραχανθρώπων στο κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, που κατέληξε στην εξόντωση του ηγέτη της Αλ Κάιντα. Έκτοτε χαίρει τεράστιας εκτίμησης και σεβασμού στην πατρίδα του, κι ουδείς -ούτε Δημοκρατικός, ούτε Ρεπουμπλικανός- διανοείται να αμφισβητήσει την φιλοπατρία του.

Εξ’ ου και η τεράστια αίσθηση που προκάλεσαν στις ΗΠΑ οι «τορπίλες» που εξαπέλυσε κατά του προέδρου της χώρας με αφορμή τις επιθέσεις μέσω Twitte του Ντόναλντ Τραμπ κατά του πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν και την απόφαση ανάκλησης της διαβάθμισής του.

Δριμύς επικριτής των πολιτικών του Ρεπουμπλικανού προέδρου ο Μπρέναν είπε ότι η κίνηση αυτή ήταν «μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας από τον κ. Τραμπ να καταστείλει την ελευθερία του λόγου και να τιμωρήσει τους επικριτές του».

Κι ο Μακ Ράβεν έσπευσε στο πλευρό του: «Ανακαλέστε και τη δική μου διαβάθμιση, κ. Πρόεδρε!», έγραψε ο πρώην αξιωματικός των NAVY SEALS και διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Washington Post.

Στην ανοικτή επιστολή του πλέκει το εγκώμιο του Μπρέναν: «Ελάχιστοι Αμερικανοί έκαναν περισσότερα για την προστασία αυτής της χώρας από τον Τζον… Είναι ένας άνδρας παραδειγματικής ακεραιότητας, του οποίου η ειλικρίνεια και ο χαρακτήρας δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ, εκτός από εκείνους που δεν τον γνωρίζουν», σημειώνει.

«Ως εκ τούτου, θα θεωρούσα τιμή μου αν ανακαλούσατε και την δική μου διαβάθμιση, ώστε να προστεθεί το όνομά μου στον κατάλογο εκείνων που μιλούν ανοικτά κατά της προεδρίας σας».

Και στρέφει τα βέλη του κατά του Τραμπ: «Ένας καλός ηγέτης είναι παράδειγμα για τους άλλης. Ένας καλός ηγέτης βάζει πάντα μπροστά την ευημερία των άλλων από τη δική του. Η δική σας ηγεσία, ωστόσο, έδειξε ελάχιστα από αυτά τα χαρακτηριστικά. Με τις ενέργειές σας μας ντροπιάσατε στα μάτια των παιδιών μας, μας ταπεινώσατε στη διεθνή σκηνή και το χειρότερο: μιας διχάσατε ως έθνος».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από την πλευρά Τραμπ στην ανοικτή επιστολή του ναυάρχου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.