ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανία: Πορεία μνήμης για την αυτοκτονία του υπαρχηγού του Χίτλερ – Φόβοι για συγκρούσεις

Γερμανία: Πορεία μνήμης για την αυτοκτονία του υπαρχηγού του Χίτλερ – Φόβοι για συγκρούσεις

Γερμανοί νεοναζί αφορμή την 31η επέτειο από την αυτοκτονία του υπαρχηγού του Αδόλφου Χίτλερ, Ρούντολφ Ες πραγματοποιούν πορεία στο Βερολίνο.Φόβοι για συγκρούσεις με ακροαριστερούς

Η πορεία θα γίνει στην περιοχή Σπαντάου. Ο Ρούντολφ Ες αυτοκτόνησε στη φυλακή, στην οποία βρισκόταν υπό κράτηση στο Βερολίνο.

Η πορεία θα γίνει από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Σπαντάου ως την Βίλχελμστρασε, όπου βρισκόταν η φυλακή των συμμάχων για τους εγκληματίες πολέμου στην οποία κρατείτο ο υπαρχηγός του Χίτλερ, αποκλείστηκε λίγο μετά την έναρξή της από ομάδες ακροαριστερών.

Αιτήματα να απαγορευτεί η πορεία

Οι μετέχοντες στην πορεία στη μνήμη του Ες είχαν υποβληθεί σε έλεγχο πριν από την πορεία καθώς η γερμανική νομοθεσία απαγορεύει την εξύμνηση του υπαρχηγού του Χίτλερ με τη χρήση λέξεων ή εικόνων.

Περίπου 1.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί πέρυσι για να εμποδίσουν συγκρούσεις μεταξύ των νεοναζιστών και των ακροαριστερών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα που διατυπώνονται κάθε χρόνο για να απαγορευτεί η πορεία των νεοναζιστών, συνήθως επιτρέπεται η διεξαγωγή της σε σεβασμό στο θεμελιώδες δικαίωμα του συναθροίζεσθαι στη Γερμανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.