Επταήμερο εθνικό πένθος στη Γκάνα για τον θάνατο του Κόφι Ανάν

Επταήμερο εθνικό πένθος στη Γκάνα για τον θάνατο του Κόφι Ανάν

Μία εβδομάδα εθνικού πένθους στη χώρα, αρχής γενομένης από την Δευτέρα, κήρυξε ο πρόεδρος της Γκάνας, για να τιμήσει τον πρώην γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Aνάν, που απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 80 ετών.

Ο Νάνα Ακούφο-Άντο χαιρέτισε τον Κόφι Ανάν χαρακτηρίζοντάς τον διπλωμάτη μεγίστου βαθμού ο οποίος γέμισε με περηφάνια τη χώρα του. Η κυβέρνηση και ο λαός της χώρας θλίβονται από την είδηση του θανάτου “ενός από τους μεγαλύτερους συμπατριώτες μας”, πρόσθεσε.

Από την Δευτέρα και για μία εβδομάδα οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στη Γκάνα και σε όλες τις διπλωματικές αποστολές της σε όλον τον κόσμο. Η κυβέρνηση και

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Κόφι Ανάν απεύθυναν επίσης στην οικογένειά του ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι. “Η Γαλλία του αποτίνει φόρο τιμής. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το ήρεμο και αποφασιστικό βλέμμα του, ούτε τη δύναμη των μαχών του” έγραψε στο Twitter o Γάλλος πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Μεγάλο ηγέτη και μεταρρυθμιστή που συνέβαλε σημαντικά στο να γίνει αυτός ο κόσμος που άφησε καλύτερος από εκείνον στον οποίο γεννήθηκε” χαρακτήρισε εξάλλου τον Ανάν η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.