Μαζικές διαδηλώσεις προγραμματίζονται στην Βενεζουέλα κατά των νέων μέτρων της κυβέρνησης Μαδούρο

Μαζικές διαδηλώσεις προγραμματίζονται στην Βενεζουέλα κατά των νέων μέτρων της κυβέρνησης Μαδούρο

Σε απεργία κάλεσαν χθες τον πληθυσμό τρία από τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, από την προσεχή Τρίτη, κατά των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζει ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Τα κόμματα Πρώτα Δικαιοσύνη του πρώην υποψηφίου για την Προεδρία Ενρίκε Καπρίλες, Λαϊκή Θέληση του υπό κατ’οίκον κράτηση Λεοπόλδο Λόπες και Σκοπός R του πρώην συνδικαλιστή ηγέτη Αντρές Βελάσκες καλούν τον κόσμο «από την Τρίτη σε μία πρώτη ημέρα διαμαρτυρίας και παύσης εργασίας κατά του Μαδούρο, του υπερπληθωρισμού και της πείνας».

Περισσότερες λεπτομέρειες για τους τρόπους που θα οργανωθεί η κινητοποίηση θα ανακοινωθούν σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία ημέρα πριν την κυκλοφορία των νέων χαρτονομισμάτων του μπολίβαρ με πέντε μηδενικά λιγότερα, ο Μαδούρο ανακοίνωσε την Παρασκευή το σχέδιό του για την καταπολέμηση της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης, που χαρακτηρίζεται από τον καλπάζοντα πληθωρισμό—που σύμφωνα με το ΔΝΤ ενδέχεται να φθάσει το 1.000.000% στα τέλη του έτους—και τις ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.