ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στους 357 ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Κεράλα της Ινδίας (βίντεο)

Στους 357 ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Κεράλα της Ινδίας (βίντεο)

Επιπλέον 33 άτομα προστέθηκαν στη λίστα των θυμάτων το τελευταίο 24ωρο, από τις φονικές πλημμύρες στο κρατίδιο Κεράλα της Ινδίας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Συνολικά, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 357. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πλημμύρες που έχουν πλήξει εδώ και έναν αιώνα την Κεράλα, στη νότια Ινδία. Ήδη από τα τέλη Μαΐου, οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που έχουν εκδηλωθεί προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες, που «βύθισαν» στη λάσπη ολόκληρα χωριά.

«Από τις 29 Μαΐου, την ημέρα που άρχισαν οι βροχές της εποχής των μουσώνων στην Κεράλα, ως σήμερα, συνολικά 357 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους», αναφέρει η υπηρεσία πληροφόρησης του κρατιδίου σε ανακοίνωσή του, ενώ σε προηγούμενο απολογισμό τα θύματα ήταν 324.

Περίπου 350.000 πλημμυροπαθείς σε 3.000 καταυλισμούς

Παράλληλα, λόγω της κατάστασης, περίπου 350.000 πλημμυροπαθείς έχουν αναγκαστεί να καταφύγουν σε περίπου 3.000 καταυλισμούς έκτακτης ανάγκης.

Χιλιάδες αξιωματικοί του στρατού ξηράς, του ναυτικού και της αεροπορίας έχουν κινητοποιηθεί επίσης για να βοηθήσουν αυτούς που εξακολουθούν να βρίσκονται απομονωμένοι σε περιοχές του κρατιδίου εξαιτίας των πλημμυρών.

Απομονώθηκαν ολόκληρες περιοχές

Πολλοί δρόμοι και 134 γέφυρες έχουν υποστεί ζημιές, προκαλώντας την απομόνωση ακόμη και ολόκληρων περιοχών στις ζώνες των λόφων της Κεράλα, οι οποίες είναι και οι περισσότερο πληγείσες.

Κάτοικοι σε πανικό απευθύνουν εκκλήσεις για βοήθεια στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, στους οποίους δηλώνουν ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τα σωστικά συνεργεία.

Ζημιά άνω των 2,9 δισ. δολάρια

Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, οι απώλειες που έχουν προκληθεί στο κρατίδιο Κεράλα από τις καταστροφικές πλημμύρες υπολογίζονται σε 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με κάποιες «πρώτες εκτιμήσεις».

Το τελικό κόστος της καταστροφής αυτής «δεν μπορεί να υπολογιστεί έως ότου αποσυρθούν τα νερά», διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική κυβέρνηση.

Χρηματοδότηση και αποστολή δυνάμεων ζήτησε ο επικεφαλής της κυβέρνησης

Για να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Κεράλα ζήτησε επιπρόσθετη χρηματοδότηση, όπως και την αποστολή 20 ελικοπτέρων και 600 σκαφών με μηχανή επιπλέον αυτών που κινητοποιούνται ήδη στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος πέταξε χθες με ελικόπτερο πάνω από το κρατίδιο αυτό που έχει πληγεί από τις πλημμύρες, ανακοίνωσε την άμεση χορήγηση βοήθειας ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.