ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Πυροβολισμοί κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα (βίντεο)

Πυροβολισμοί κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα (βίντεο)

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Άγκυρα με την τοπική αστυνομία να βρίσκεται επί ποδός για την σύλληψη των δραστών.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό συνέβη στις 5 το πρωί, όταν ο άντρας που επέβαινε σε αυτοκίνητο έριξε 4-5 πυροβολισμούς κατά του κτιρίου της πρεσβείας. Οι σφαίρες χτύπησαν το φυλάκιο ασφαλείας έξω από την πρεσβεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πυροβολισμοί έγιναν από διερχόμενο όχημα λευκού χρώματος με τους αυτόπτες μάρτυρες να αδυνατούν να συγκρατήσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Όπως μεταδίδεται από τα διεθνή πρακτορεία οι πυροβολισμοί οι οποίοι ήταν 4-25 είχαν στόχο τον θάλαμο των φρουρών της Αμερικανικής Πρεσβείας. Από τους πυροβολισμούς δεν υπάρχουν θύματα, ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Έτσι έγινε η επίθεση

Ήταν 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν σήμανε ο συναγερμός στην Άγκυρα εξαιτίας της επίθεσης κατά του κτιρίου όπου στεγάζεται η αμερικανική πρεσβεία.

Σύμφωνα με το CNN Turk, άγνωστος που επέβαινε σε ένα λευκό αυτοκίνητο άνοιξε πυρ. Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο δράστης πυροβόλησε κατά του φρουρού ασφαλείας. Έριξε τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμούς μπροστά από την πύλη 6 της αμερικανικής πρεσβείας.

Ο δράστης κατάφερε να γκαζώσει και να εξαφανιστεί από το σημείο μετά τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορέσει να συγκρατήσει έστω τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου.

Από τις πρώτες εικόνες που μεταδόθηκαν από το σημείο φαίνεται το σημάδι από πυροβολισμό σε παράθυρο της πρεσβείας. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί από την επίθεση.

Αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Οι έρευνες των τουρκικών αρχών, όμως, παραμένουν στο σκοτάδι.


https://twitter.com/AlBoeNEWS/status/1031402469903880192




Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.