Μπόλτον: «Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν αναπροσαρμογές στα σύνορα του Κοσόβου»

Μπόλτον: «Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν αναπροσαρμογές στα σύνορα του Κοσόβου»

Oι ΗΠΑ δηλώνουν ανοιχτές στις εδαφικές αλλαγές μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου δείχνουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον.

Οπως αναφέρει, οι ΗΠΑ είναι ανοιχτές σε ανταλλαγή εδαφών μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της ομαλοποίησης των μεταξύ τους σχέσεων.

Η θέση της κυβέρνησης Τραμπ έρχεται σε αντίθεση με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, η οποία την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκε αντίθετη σε τυχόν αλλαγές στα σύνορα των Βαλκανίων.

«Νομίζω πως υπάρχουν νέες ενδείξεις ότι και οι δύο κυβερνήσεις εμφανίζονται πρόθυμες να διαπραγματευτούν γι’ αυτό», δήλωσε ο Μπόλτον σε συνέντευξη Τύπου στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, ανέφερε το Radio Free Europe.

«Η αμερικανική πολιτική είναι ότι αν τα δύο μέρη μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, και να καταλήξουν σε συμφωνία, δεν αποκλείουμε τις εδαφικές προσαρμογές», πρόσθεσε και επισήμανε: «Δεν θα σταθούμε στο δρόμο (μιας συμφωνίας) και δεν νομίζω ότι κανείς στην Ευρώπη θα αποτελούσε εμπόδιο, αν τα δύο μέρη της διαμάχης κατέληγαν σε μια ικανοποιητική διευθέτηση».

Σύμφωνα με το Politico, αξιωματούχοι της ΕΕ απέφυγαν να πάρουν θέση σχετικά με τις δηλώσεις.

Μετά την εμφάνιση ομιλίας για ανταλλαγή γης, οι υπάλληλοι της ΕΕ απέφυγαν να πάρουν θέση σχετικά με το θέμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.