ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σκληρό πόκερ ΕΕ – Ρωσίας για το ζήτημα των προσφύγων

Σκληρό πόκερ ΕΕ – Ρωσίας για το ζήτημα των προσφύγων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιτίθεται στη Ρωσία η οποία θεωρεί ότι η επιστροφή των προσφύγων στη Συρία κρίνεται αναγκαία με τις Βρυξέλλες ν’ανταπαντούν ότι η Συρία δεν είναι ασφαλής για την επαναπροωθηση των προσφύγων σε μία χώρα που μαστίζεται από πόλεμο.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν το θέμα κατά την συνάντηση τους στη Αυστρία εντός της εβδομάδας.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένουν από την ΕΕ ότι δεν συνεισφέρει με κονδύλια για την ανοικοδόμηση της Συρίας, όσο ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Ασαντ έχει την στρατιωτική στήριξη της Ρωσίας και του Ιράν και δεν μοιράζεται την εξουσία με τη αντιπολίτευση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα, πριν την συνάντηση του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ότι πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων.

«Αλλά δεν υπάρχουν εκεί αυτές οι προϋποθέσεις. Η Ρωσία θέλει να μας βάλει να πληρώσουμε γι αυτό, αλλά η Συρία με τον Άσσαντ δεν είναι ασφαλής», δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ.

Η ΕΕ υποστηρίζει ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης στον πολύ προσωπο αυτό πόλεμο που διαρκεί περισσότερο από επτά χρόνια , κυρίως επειδή οι διεθνείς και περιφερειακές δυνάμεις διαφωνούν ως προς το πώς θα πρέπει να τερματισθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.