Αποζημείωση από την Τουρκία για την κράτηση του ζητά δημοσιογράφος

Αποζημείωση από την Τουρκία για την κράτηση του ζητά δημοσιογράφος

Στη δικαιοσύνη με αίτημα να του δοθεί αποζημίωση για την κράτησή του στη χώρα αυτή θα απευθυνθεί ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος αντιμετωπίζει δίκη στην Τουρκία κατηγορούμενος για τρομοκρατία.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος έχει και την τουρκική και την γερμανική υπηκοότητα, είχε συλληφθεί στην Τουρκία τον περσινό Φεβρουάριο και είχε αφεθεί ελεύθερος περίπου έναν χρόνο μετά. Τώρα προσφεύγει αξιώνοντας αποζημίωση 1 εκατομμυρίου τουρκικών λιρών (περίπου 152.000 δολάρια) για την κράτησή του στην Τουρκία, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter αργά χθες το βράδυ της γερμανικής πτέρυγας των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δίκη του με την κατηγορία της τρομοκρατίας, της προπαγάνδας και της στάσης έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου, προσθέτει στην ανάρτησή της η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικαλούμενη τον δικηγόρο του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.