ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΟΗΕ: 12.166 παράνομοι μετανάστες πέρασαν στην Ελλάδα από τον Έβρο από τις αρχές του χρόνου!

ΟΗΕ: 12.166 παράνομοι μετανάστες πέρασαν στην Ελλάδα από τον Έβρο από τις αρχές του χρόνου!

Ανοχύρωτη χώρα καταδεικνύουν τα στοιχεία του ΟΗΕ αλλά και της ΕΛΑΣ αναφορικά με την συστηματική παραβίαση των συνόρων (χερσαίων ή θαλάσσιων) από τους παράνομους μετανάστες.

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι ο Έβρός, το υποτιθέμενο καλύτερα φυλασσόμενο σημείο της ελληνο-τουρκικής μεθορίου, (για τους γνωστούς λόγους) έχει μετατραπεί σε κύρια πύλη εισόδου και η Εγνατία σε λεωφόρο λαθραίας διακίνησης μεταναστών.

Και αν στα θαλάσσια σύνορα, υπάρχει το δικαιολογητικό ότι δεν μπορούμε να τους απωθήσουμε, καθώς είναι αδύνατο να γίνουν απωθήσεις στη θάλασσα, στον Έβρο αποδεικνύεται ότι έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένη πολιτική ανοικτών θυρών και πρόσκλησης αλλοδαπών.

Όλα τα άλλα είναι απλά «κροκοδείλια δάκρυα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης περίπου 18.000 παράνομοι μετανάστες έχουν φθάσει στην Ευρώπη διά ξηράς από τον Ιανουάριο, εκ των οποίων οι 12.166 από τον Έβρο!

Ο αριθμός αυτός ουσιαστικά ισοδυναμεί με μια ολόκληρη μεραρχία kai χωρίς κανείς να αντιληφθεί τίποτα!

Συγκριτικά, από την ίδια διαδρομή είχαν καταγραφεί στη διάρκεια ολόκληρου του 2017 περίπου 5.550 αφίξεις διά ξηράς.

Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ με νεότερα στοιχεία αναφέρει ότι το πρώτο 5μηνο του 2018 πέρασαν «παράνομα» (σ.σ. βέβαια η λέξη έχει χάσει κάθε έννοια και σημασία αφού δεν γίνεται καμία απέλαση ούτε υπάρχει καμία επίπτωση για τους… παρανομούντες) στην Ελλάδα 34.800 αλλοδαποί σε σχέση με τους 19.410 που είχαν περάσει το 2017.

Την πολιτική των ανοικτών συνόρων μάλιστα επιβεβαιώνει με τον ιο αρμόδιο τρόπο ο ίδιος ο υπουργός μεταναστευτικής «πολιτικής» Δ.Βίτσας ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε πως από τη Μόρια στη Λέσβο έφυγαν 3.500 άτομα (τα οποία φυσικά δεν έφυγαν από τη χώρα αλλά από τη Λέσβο μόνο προς Αττική) ενώ ήρθαν 5.500.

«Οι μεταναστευτικές ροές τους καλοκαιρινούς μήνες, σε σχέση με αυτούς του 2017, ήταν περίπου διπλάσιες. Αυτό μας δημιούργησε ένα μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά. Στη Μόρια, έφυγαν περίπου 3.500 άνθρωποι κι ήρθαν από την απέναντι ακτή 5.500. Αυτό δημιούργησε μία οριακή κατάσταση στη Μόρια» δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας.

«Βεβαίως, εμείς όλο αυτό το χρονικό διάστημα δουλέψαμε ώστε να δημιουργήσουμε καινούριες θέσεις στην ενδοχώρα, όπως και να δημιουργήσουμε δυνατότητες επιστροφών, αλλά και πάλι εξαρτόμαστε από τις ροές.

Ενδεικτικά να αναφέρω ότι τις τρεις τελευταίες μέρες από τη Μόρια πήραμε 550 ανθρώπους, οι οποίοι είχαν δικαίωμα να περάσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα κι ήρθαν 200.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό είναι ένα στοιχείο που δείχνει ότι αν δεν σταματήσουν οι ροές από την Τουρκία θα υπάρχει πάντοτε ζήτημα και θα χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα πράγματα» πρόσθεσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm». .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.