Λονδίνο: Οι «κάψουλες ύπνου» που προσφέρουν ξεκούραση στη μεγαλούπολη (φώτο)

Λονδίνο: Οι «κάψουλες ύπνου» που προσφέρουν ξεκούραση στη μεγαλούπολη (φώτο)

Στο Λονδίνο, το Pop & Rest έβλεπε τους Λονδρέζους να θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα και αντί για καφέ στο κενό τους να κλείσουν λίγο τα μάτια τους. Έτσι δημιούργησε την «κάψουλα ύπνου», με κόστος 15 λίρες την ώρα.

Το Pop & Rest, στη μοδάτη συνοικία Σόρντιτς του Λονδίνου, βασίστηκε στα αντίστοιχα «ξενοδοχεία» της Ιαπωνίας και διαθέτει τέσσερις τέτοιες “κάψουλες”: πρόκειται για μικροσκοπικά δωμάτια με τοίχους βαμμένους σε σκούρες αποχρώσεις και αρωματισμένα με λεβάντα που βοηθά στη χαλάρωση.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν ωτοασπίδες και μάσκες που καλύπτουν τα μάτια.

https://www.instagram.com/p/Bhvwe7IA1V1

Ο Μαουρίσιο Βιλαμιζάρ, 28 ετών, είπε ότι μαζί με τον συνιδρυτή του Pop & Rest, τον Γιόαν Ντίμοντ, εμπνεύστηκε την ιδέα για την επιχείρηση αυτή αφού παρατήρησε τον πολυάσχολο τρόπο ζωής των Λονδρέζων και τις πολλές ώρες που εργάζονται καθημερινά.

«Ηταν εμφανές πως ήταν κουρασμένοι όλη την ώρα και δεν τους αρκούσε ο καφές ή το τσάι. Έτσι σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να φτιάξουμε κάτι σαν έναν ιδιωτικό χώρο όπου να μπορούν να χαλαρώσουν με την ησυχία τους», είπε.

Σήμερα το Pop & Rest υποδέχεται κατά μέσον όρο 30-35 πελάτες την εβδομάδα – πολλοί από αυτούς είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή εργάζονται σε οικονομικές υπηρεσίες.

https://www.instagram.com/p/BbRxMZxA7Dz

Ο 58χρονος Γκρέιμ Ντάνιελ, διευθυντής μιας εταιρείας ενδυμάτων, είπε ότι έχει επισκεφθεί το ξενοδοχείο πολλές φορές από τον περασμένο Ιούνιο, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του. Τον βοηθάει, όπως εξήγησε, να συμπληρώσει ώρες ύπνου αν έχει κοιμηθεί αργά την προηγούμενη ημέρα και το πρόγραμμά του για την επόμενη είναι βαρύ. «Αν βγω έξω το βράδυ και έχω, για παράδειγμα, διάφορα ραντεβού διάσπαρτα μέσα στην ημέρα, είναι ωραίο να μπορέσω να κοιμηθώ για μια ώρα στα ενδιάμεσα», εξήγησε. «Τι μπορείς να αγοράσεις για 15 λίρες στο κεντρικό Λονδίνο; Οι 15 λίρες για να ξεκουραστείς και να καθαρίσεις το μυαλό σου για το απόγευμα ή για ένα ραντεβού που θα έχεις αργότερα είναι ιδανικό ποσό για εμένα», πρόσθεσε.

Ο ντιζάινερ Νταν Άντριους, 30 ετών, εργάζεται κοντά στο ξενοδοχείο και είπε ότι χρησιμοποιεί τα δωμάτιά του για να διαλογιστεί. “Ακόμη κι αν βρεις τον χρόνο για διαλογισμό, αν καθίσεις σε ένα παγκάκι ή σε μια γωνιά του γραφείου σου ή κάτι τέτοιο, είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις” είπε, χαρακτηρίζοντας «σωστή» την τιμή των δωματίων.

https://www.instagram.com/p/BkvHuEslMwr

«Είναι πολύ καλή, αν σκεφθείτε το κόστος της πνευματικής και ψυχικής υγείας σας», πρόσθεσε.

https://www.instagram.com/p/Bkz34hegC1p

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Βιλαμιζάρ είπε ότι σκοπεύει να «πλημμυρίσει» το Λονδίνο με «κάψουλες ύπνου» και στη συνέχεια να επεκτείνει την επιχείρησή του όχι μόνο στη Βρετανία, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.