Δεν μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ ο Ντ. Τραμπ

Δεν μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ ο Ντ. Τραμπ

Δεν θα πραγματοποιηθεί την συγκεκριμένη χρονική στιγμή η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας του Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ που ήταν και προεκλογική υπόσχεση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με έναν Αμερικανό αξιωματούχο, ο πρόεδρος υπέγραψε ένα διάταγμα που επιτρέπει να παραμείνει η πρεσβεία για άλλους έξι μήνες στο Τελ Αβίβ. Η απόφαση αυτή ελήφθη επειδή “πιστεύει ότι δεν είναι η σωστή στιγμή” να γίνει τώρα η μετακόμιση, πρόσθεσε ο αξιωματούχος αυτός που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Με τον τρόπο αυτό συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων του που είχαν επίσης παρακάμψει έναν νόμο του 1995 που αφορά τη μεταφορά της διπλωματικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

“Έχει δηλώσει επανειλημμένα την πρόθεσή του να μεταφέρει την πρεσβεία. Το ζήτημα δεν είναι το αν θα γίνει αυτό αλλά το πότε θα γίνει” ανέφερε ο Λευκός Οίκος. Η παραμονή της πρεσβείας στο Τελ Αβίβ αποφασίστηκε ώστε “να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες μιας επιτυχούς διαπραγμάτευσης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων”, πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.