ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Trouw: Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία είναι κάθετα αντίθετες να γίνει Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Τουρκία

Trouw: Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία είναι κάθετα αντίθετες να γίνει Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Τουρκία

Η ολλανδική εφημερίδα Trouw σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «ΝΑΤΟϊκοί Σύμμαχοι δεν δέχονται η επόμενη σύνοδος κορυφής να οργανωθεί στην Τουρκία» κάνει λόγο για ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Τουρκίας-Ευρώπης λόγω της άρνησης της Ολλανδίας, της Γερμανίας, της Δανίας και της Γαλλίας να δώσουν το πράσινο φως για την οργάνωση της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ για το 2018 στην Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνεται ειδικότερα ότι το σκεπτικό των εν λόγω χωρών είναι ότι τυχόν οργάνωση μιας τόσο βαρυσήμαντης συνάντησης σε τουρκικό έδαφος θα έδινε ένα λάθος μήνυμα δεδομένου του απολυταρχικού τρόπου διακυβέρνησης της χώρας από τον πρόεδρο Ερντογάν. Αναφέρεται ακομη ότι ενώ η Τουρκία προσφέρθηκε κατά την διάσκεψη της Βαρσοβίας το 2016 να οργανώσει στην Κωνσταντινούπολη την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το 2018, οι υπόλοιπες χώρες απέφυγαν να δώσουν μια επίσημη απάντηση και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ φρόντισε να κρατήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο παρασκήνιο όμως το Βέλγιο προσφέρθηκε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να οργανώσει την προσεχή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες οι οποίες θεωρούνται ουδέτερο έδαφος από την στιτγμή που φιλοξενούν τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί στα τέλη Ιουνίου, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.