DW: Ανταγωνιστής η Ευρώπη για τον Ντ. Τραμπ και όχι εταίρος

DW: Ανταγωνιστής η Ευρώπη για τον Ντ. Τραμπ και όχι εταίρος

Η έξοδος των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το κλίμα ήταν χειρονομία για τους ψηφοφόρους του, εκτιμά στην DW ο Τζάκσον Τζέινς, διευθυντής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Σύγχρονων Γερμανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς της Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με τον Τζάκσον Τζέινς, «ο Τραμπ εξακολουθεί να βρίσκεται σε ρυθμούς προεκλογικού αγώνα και θέλει να απευθύνεται σε μία και μόνο ομάδα πολιτών: στους ψηφοφόρους του. Αυτό δεν κατέστη σαφές μόνο στο θέμα της συμφωνίας του Παρισιού αλλά και κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες».
Ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας επισήμανε στην DW ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «απευθύνει τον λόγο σε αυτούς που τον έφεραν στον Λευκό Οίκο, σε ανθρώπους που νιώθουν αδικημένοι» και «στους ανέργους ή σε όσους φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους».
Η σκληρή κριτική του Ντόναλντ Τραμπ κατά των ευρωπαϊκών χωρών -ιδιαίτερα της Γερμανίας κυρίως με αφορμή το εξαιρετικά υψηλό εμπορικό της πλεόνασμα- εξηγείται σύμφωνα με τον Τζάκσον Τζέινς ως εξής: «Η Άγκελα Μέρκελ δεν σημαίνει για τον Τραμπ μόνο Γερμανία αλλά Ευρώπη. Και αυτός θεωρεί την Ευρώπη ανταγωνιστή, όχι εταίρο. Προφανώς δεν κατανοεί τι σημαίνει η Ευρώπη ως σύνολο και πόσο σύνθετο είναι αυτό. Η Μέρκελ δεν είναι αντίπαλος μεν, αλλά ανταγωνίστρια γι’ αυτόν».
Ο Τζάκσον Τζέινς θεωρεί απίθανο να υπάρξει πολιτική διαδικασία καθαίρεσης του Αμερικανού προέδρου και καλεί την Ευρώπη να παραμείνει δραστήρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.