ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ενέκρινε την ανέγερση 1500 οικημάτων στην Δυτική Όχθη

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ενέκρινε την ανέγερση 1500 οικημάτων στην Δυτική Όχθη

Το Ισραήλ αποφάσισε σήμερα να προωθήσει τα σχέδια για την ανέγερση 1.500 νέων οικημάτων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εγκρίνοντας τη δημιουργία του πρώτου οικισμού από μια ισραηλινή κυβέρνηση εδώ και 25 χρόνια, γνωστοποίησε η μη κυβερνητική οργάνωση Ειρήνη Τώρα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μέσα στην περίοδο της επετείου του ισραηλινοαραβικού πολέμου των Έξι Ημερών, ο οποίος σήμανε την κατοχή και την έναρξη της διαδικασίας εποικισμού των παλαιστινιακών εδαφών.

Η Ειρήνη Τώρα, η ισραηλινή ΜΚΟ που γνωστοποίησε την απόφαση σήμερα, σημείωσε ότι η ίδια επιτροπή του υπουργείου Άμυνας αναμένεται να αποφανθεί αύριο Τετάρτη για ακόμη χίλιες οικιστικές μονάδες.

Η μεγάλη πλειονότητα των 1.500 οικημάτων στα οποία η επιτροπή έδωσε σήμερα την ενδιάμεση έγκρισή της, εν αναμονή της οριστικής έγκρισης μετά την ολοκλήρωση διαφόρων διαδικασιών, θα ανεγερθούν σε προϋπάρχοντες οικισμούς, που θα «νομιμοποιηθούν» αναδρομικά βάσει του ισραηλινού δικαίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντίθετα, οι 102 από τις 1.500 οικιστικές μονάδες θα αποτελέσουν τον πρώτο νέο ισραηλινό οικισμό που θα ανεγερθεί από μια ισραηλινή κυβέρνηση από το 1992, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΜΚΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.