ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αύριο στην Θεσσαλονίκη η Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Αύριο στην Θεσσαλονίκη η Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Η συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της ψηφιακής τεχνολογίας, της οικονομίας, της επιστήμης, της έρευνας, της τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών, της διαστημικής τεχνολογίας και της διασποράς, θα βρεθεί στο επίκεντρο της Τριμερούς Συνάντησης Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών της Ελλάδας και του Ισραήλ, Αλέξη Τσίπρα και Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, καθώς και υπουργών από τις τρεις χώρες.

Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και του Ισραήλ και ο Πρόεδρος της Κύπρου, αναμένεται να συζητήσουν ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας και διεθνούς πολιτικής, με αφορμή και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπως η κρίση στο Κατάρ, η κατάσταση στη Συρία και το Ιράν, το θέμα της τρομοκρατίας, το Παλαιστινιακό και το Κυπριακό.

Πηγές της ελληνικής κυβέρνησης υπογράμμιζαν τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει η κυβέρνηση Νετανιάχου στο Ισραήλ με τη νέα κυβέρνηση Τραμπ στις ΗΠΑ.

Η ενέργεια θα είναι βασικό θέμα συζήτησης, με τους αγωγούς φυσικού αερίου και ειδικότερα η ηλεκτρική διασύνδεση με το καλώδιο Euro-Αsia- Interconnector, το οποίο θα ξεκινάει από το Ισραήλ και μέσω Κύπρου και Κρήτης θα μεταφέρει ηλεκτρική ενέργεια στην Αττική, ενώ θα συνοδεύεται παράλληλα από οπτική ίνα. Τα θέματα της οπτικής ίνας και της διαστημικής τεχνολογίας είχε συζητήσει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, κατά την επίσκεψη του στο Ισραήλ.

Από την ελληνική πλευρά θα συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, οι αναπληρωτές υπουργοί Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, Παιδείας Κώστας Φωτάκης, οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, Τέρενς Κουίκ και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας.

Πριν από την Τριμερή Συνάντηση Κορυφής θα γίνει η διμερής συνάντηση Τσίπρα-Νετανιάχου και θα συνέλθει το Ανώτατο Συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ. Εκεί θα τεθούν ζητήματα οικονομίας, καινοτομία, επιστημών, έρευνας, τεχνολογία και διαχείρισης υδάτινων πόρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.