ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αρνητικό ρεκόρ σημειώνει η δημοφιλία του Γάλλου προέδρου

Αρνητικό ρεκόρ σημειώνει η δημοφιλία του Γάλλου προέδρου

Αρνητικό ρεκόρ σημειώνει η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου καθώς μόλις το ένα τρίτο των ερωτηθέντων πολιτών στη Γαλλία είναι ικανοποιημένο με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με τα στοιχεία της σημερινής δημοσκόπησης του ινστιτούτου Opinion Way, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Figaro.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 36% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένο με τον πρόεδρο Ολάντ, όμως ποσοστό 64% δήλωσε “δυσαρεστημένο” με τα πεπραγμένα του στο προεδρικό μέγαρο, όπου και εγκαταστάθηκε φέτος τον Μάιο.

Η δημοφιλία του προέδρου Ολάντ τελευταία φθίνει με σταθερό ρυθμό, την ώρα που οι Γάλλοι ανησυχούν ολοένα περισσότερο με την κατάσταση στο εγγύς μέλλον της εθνικής τους οικονομίας, το ΑΕΠ της οποίας φθάνει τα 2 τρισεκατομμύρια ευρώ. Τον Σεπτέμβριο, υπήρχε 50% θετικών κρίσεων για τον πρόεδρο Ολάντ, που μετατράπηκε σε 41% τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου. Αμέσως μετά την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα, καταγράφηκε δημοσκοπικά η δημοφιλία του Ολάντ σε ποσοστό 55%.

Οι Γάλλοι παραπονούνται για την αύξηση των φόρων τους και για την υψηλή ανεργία, προκύπτει από την σημερινή δημοσκόπηση, και το 47% των ερωτηθέντων κρίνουν ότι “το τελευταίο 6μηνο, επιδεινώθηκαν οι όροι στην καθημερινή ζωή τους”.

Στο μεταξύ η γαλλική κυβέρνηση προχωρεί με την εξοικονόμηση 30 δισ.ευρώ στο πλαίσιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού.

Κατά βάση, θα αυξηθεί η φορολογία των επιχειρήσεων, ο ΦΠΑ, αλλά και θα φορολογηθούν αυστηρότερα τα υψηλότερα εισοδήμάτα των φυσικών προσώπων. Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα συυρικνωθεί κατά την κυβέρνηση της Γαλλίας και μέσω της συρρίκνωσης κοινωνικού χαρακτήρα δαπανών για την “οικονομική χρήση 2013”.

Ανησυχία προκαλεί, στο μεταξύ, στο οικονομικό επιτελείο το γεγονός ότι η ανάπτυξη είναι μηδενική κατά το τελευταίο 9μηνο, μαζί με το ότι το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε στο ζενίθ της 13ετίας.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Ολάντ δήλωσε ότι η τάση στην αγορά εργασίας πιθανότατα θα αντιστραφεί “περί τα τέλη του 2013” -δήλωση που συσχετίστηκε με την φθίνουσα πορεία του ποσοστού δημοτικότητάς του.

Η σημερινή δημοσκόπηση έγινε με τη συμμετοχή 1.002 Γάλλων το διήμερο 24-25 Οκτωβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.