ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αυστραλία: Κυβερνητική “συγγνώμη” για τις παράνομες υιοθεσίες 250.000 βρεφών!

Αυστραλία: Κυβερνητική “συγγνώμη” για τις παράνομες υιοθεσίες  250.000 βρεφών!

Δημόσια συγγνώμη απηύθυνε ενώπιον του πολιτειακού κοινοβουλίου της Βικτόριας στην Αυστραλία ο πρωθυπουργός Τεντ Μπέιλιου για τις 250.000 υιοθεσίες βρεφών, που έγιναν παρά τη θέληση των μητέρων τους.

Η υπόθεση αφορά την υιοθέτηση βρεφών χωρίς τη συγκατάθεση των βιολογικών τους γονέων, μεταξύ 1950-1970 στη Βικτόρια, επειδή οι μητέρες τους ήταν ανύπαντρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα επίσημης κυβερνητικής έρευνας.

Ο Μπέιλιου απηύθυνε την «εκ βάθους καρδίας» συγγνώμη της Πολιτείας, στις χιλιάδες γυναίκες και άντρες -τους βιολογικούς γονείς- που «στερήθηκαν την ευκαιρία ν’ αγαπήσουν και να φροντίσουν τα παιδιά τους, αλλά και για τον πόνο και τις τραυματικές εμπειρίες που έζησαν».

«Από τις κόρες και τους γιους, που υποχρεωτική υιοθεσία σήμαινε συνεχές άγχος, διαρκή αβεβαιότητα και στέρηση ενός φυσικού οικογενειακού περιβάλλοντος, ζητούμε, επίσης, συγγνώμη» είπε συγκινημένος ο κ. Μπέιλιου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ντάνιελ Άντριους, σημείωσε ότι «μια ολόκληρη γενιά ατόμων έχουν στερηθεί τους βιολογικούς τους γονείς. Οι μητέρες τους ήταν δεμένες σε κρεβάτια και τα πρόσωπά τους ήταν κρυμμένα από τις νοσοκόμες με μαξιλάρια για να μη δουν τα παιδιά τους».

Με ζητωκραυγές υποδέχτηκαν οι παρευρισκόμενες στο κοινοβούλιο την ανακοίνωση της υπουργού για Υποθέσεις Γυναικών, Μαίρη Γούλτριτζ, ότι αλλαγές στη νομοθεσία σε σχέση με την υιοθεσία, δίνουν το δικαίωμα στους βιολογικούς γονείς να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες, που θα τους βοηθήσουν να βρουν τα ενήλικα σήμερα παιδιά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.