ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ: Έτοιμες να βοηθήσουν για την επίλυση του Κυπριακού

ΗΠΑ: Έτοιμες να βοηθήσουν για την επίλυση του Κυπριακού

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν και είναι έτοιμες να ενεργήσουν «με τον κατάλληλο τρόπο στον κατάλληλο χρόνο για να βοηθήσουν τους ηγέτες και τα ΗΕ».

Σύμφωνα με την πρέσβειρα τους στη Κύπρο, οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Διάσκεψη για την Κύπρο, που συνέρχεται αύριο στο Κραν Μοντάνα, είναι «η καλύτερη ευκαιρία εδώ και δεκαετίες» για επίλυση του Κυπριακού, επισημαίνοντας ότι η ώρα της δράσης θα είναι αυτή την εβδομάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σε συνέντευξή της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Κάθλιν Ντόχερτι τόνισε ότι η κάθε διαπραγμάτευση πάντοτε καταλήγει σε ανταλλαγές (trade offs) και κάλεσε όλα τα μέρη, περιλαμβανομένων και των εγγυητριών δυνάμεων, να συνεργαστούν πλήρως και να προσέλθουν στο τραπέζι των συνομιλιών με ειλικρινή πνεύμα καλής θέλησης και συμβιβασμού.

Σημείωσε παράλληλα ότι εάν ο οποιοσδήποτε προσεγγίσει τις συνομιλίες με την προσδοκία ότι η συμφωνία εξαρτάται αποκλειστικά από άλλο μέρος, θα είναι δύσκολο να εξευρεθεί λύση, γιατί αυτός δεν είναι ο τρόπος για να έχεις επιτυχείς διαπραγματεύσεις.

Για το ρόλο των ΗΠΑ στη διαδικασία των συνομιλιών, είπε πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν και είναι έτοιμες να ενεργήσουν «με τον κατάλληλο τρόπο στον κατάλληλο χρόνο για να βοηθήσουν τους ηγέτες και τα ΗΕ».

Στη συνέντευξή της είπε ακόμα ότι ο καλύτερος τρόπος να προστατευτούν τα δικαιώματα της Κύπρου και να μοιραστούν οι πόροι στην ΑΟΖ της ΚΔ είναι μέσω μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

Η κ. Ντόχερτι αναγνώρισε ότι η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων θα πρέπει να αποτελεί κίνητρο για συνεργασία, σημειώνοντας ωστόσο ότι το θέμα αυτό αποτέλεσε πηγή εντάσεων στην περιοχή και αλλού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χαρακτήρισε την Κύπρο «ένα στρατηγικό και σταθερό εταίρο σε μια ασταθή περιοχή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.