OHE: Καταδικάζει την απαίτηση αραβικών χωρών από το Κατάρ για κλείσιμο του «Al Jazeera»

OHE: Καταδικάζει την απαίτηση αραβικών χωρών από το Κατάρ για κλείσιμο του «Al Jazeera»

Ως «απαράδεκτη επίθεση» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το αίτημα της Σαουδικής Αραβίας και τριών άλλων αραβικών χωρών να κλείσει το Κατάρ το τηλεοπτικό δίκτυό του Al Jazeera, καθώς κρίνει πως υποβαθμίζει το δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης και γνώμης.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος επέβαλαν πριν από τρεις εβδομάδες μποϊκοτάζ στο Κατάρ κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει τρομοκράτες και στη συνέχεια εξέδωσαν ένα τελεσίγραφο που περιλαμβάνει αιτήματα να κλείσει μια τουρκική στρατιωτική βάση στην Ντόχα, να κλείσει το Al Jazeera και να περιοριστούν οι σχέσεις της χώρας με το Ιράν όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ζέιντ Ραάντ αλ-Χουσέιν «ανησυχεί εξαιρετικά λόγω του αιτήματος να κλείσει το Κατάρ το δίκτυο Al Jazeera, καθώς και άλλα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται μ’ αυτό», δήλωσε ο Ρούπερτ Κόλβιλ, εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είτε τα παρακολουθείτε είτε όχι, είτε σας αρέσουν είτε όχι, είτε συμφωνείτε είτε όχι με τις θέσεις που υιοθετούν, τα αραβικά και αγγλικά κανάλια του Al Jazeera είναι νόμιμα και έχουν πολλά εκατομμύρια τηλεθεατές. Το αίτημα να κλείσουν με συνοπτικές διαδικασίες είναι, κατά την άποψή μας, μια απαράδεκτη επίθεση στο δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης και γνώμης», δήλωσε ο Κόλβιλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.