Βρήκε σύμμαχο τον Πούτιν ο Τραμπ στην «μάχη» με τα ΜΜΕ: «Αυτοί είναι που σε ενοχλούν;» (βίντεο)

Βρήκε σύμμαχο τον Πούτιν ο Τραμπ στην «μάχη» με τα ΜΜΕ: «Αυτοί είναι που σε ενοχλούν;» (βίντεο)

Έναν ανέλπιστο σύμμαχο στο πρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν βρήκε ο Ντόναλντ Τραμπ στον «πόλεμο» που έχει ανοίξει με τα ΜΜΕ από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

Όλα συνέβησαν στην αρχή του διαλόγου που είχαν οι δύο πρόεδροι λίγο πριν τη συνάντησή τους στο περιθώριο της συνόδου των G20 που κράτησε πολύ περισσότερο από ό,τι ήταν προγραμματισμένο.

Καθώς ο Ρώσος πρόεδρος επιχείρησε να «σπάσει τον πάγο» στο πρώτο τετ α τετ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ σκέφτηκε ότι ένας καλός τρόπος θα ήταν να αναφερθεί στους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους που εναγωνίως έψαχναν να καταγράψουν μια κίνηση, ένα νεύμα, ένα φωτογραφικό καρέ.

«Αυτοί είναι που σε ενοχλούν;» ρώτησε ο Πούτιν τον Τραμπ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, μάλιστα, αρχικά να μην αντιλαμβάνεται την «πάσα» του Ρώσου ομολόγου του.

Όταν, όμως, κατάλαβε τι ήταν αυτό που του έλεγε ο Πούτιν, ο Τραμπ δεν έχασε την ευκαιρία. «Ναι αυτοί είναι. Έχεις δίκιο γι’ αυτό» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος χαμογελώντας περιχαρής για την ευκαιρία που του έδωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Ο Τραμπ επανειλλημένως έχει εκφράσει τη διαφωνία του με ειδήσεις που παρουσιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς όπως «fake news» και «εχθρός του αμερικανικού λαού» και φτάνοντας μέχρι του σημείου να αναπαράγει βίντεο που τον δείχνει να ξυλοκοπεί το CNN.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο οι δημοσιογράφοι που κάλυψαν τη συνάντηση των δύο ηγετών υπενθύμισαν ότι ένα τέτοιο σχόλιο από τον Πούτιν μάλλον θα ήταν αναμενόμενο καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 60 δημοσιογράφοι στη Ρωσία έχουν σκοτωθεί από το 1993 με αρκετούς εξ αυτών να καλύπτουν θέματα όπως η πολιτική, η διαφθορά και ο πόλεμος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.