ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Ικανοποιημένες από το Κατάρ- Καλούν σε άρση του εμπάργκο

ΗΠΑ: Ικανοποιημένες από το Κατάρ- Καλούν σε άρση του εμπάργκο

Οι ΗΠΑ είναι ικανοποιημένες με τις προσπάθειες που καταβάλλει το Κατάρ για τα βήματα προς καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας σύμφωνα με τον υπ.Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον,ο οποίος κάλεσε τις αραβικές χώρες να άρουν το εμπάργκο που έχουν επιβάλει σε βάρος του εμιράτου.

«Είναι πολύ αποφασιστικοί στην εφαρμογή εκείνης της συμφωνίας, έτσι νομίζω πως είμαστε ικανοποιημένοι με την προσπάθεια που καταβάλλουν» δήλωσε την Παρασκευή ο Τίλερσον στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών του Ομάν, Γιούσουφ μπιν Αλάουι μπιν Αμπντάλα, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος επέβαλαν τον περασμένο μήνα κυρώσεις στο Κατάρ, το οποίο κατηγορούν ότι χρηματοδοτεί ακραίες οργανώσεις και συμμαχεί με το Ιράν.

«Ελπίζω πως οι τέσσερις χώρες θα σκεφθούν ως ένδειξη καλής πίστης την άρση αυτού του χερσαίου αποκλεισμού που έχει πραγματικά τις μεγαλύτερες, πιστεύω αρνητικές συνέπειες στον λαό του Κατάρ» είπε ο Τίλερσον.

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ αναφερόταν σε συμφωνία που υπογράφτηκε την περασμένη εβδομάδα για την καταπολέμηση αποστολής κεφαλαίων σε τρομοκρατικές ομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τέσσερις χώρες που έχουν επιβάλει περιορστικά μέτρα σε βάρος του Κατάρ το κατηγορούν για «ένοχη αδράνεια» στην αποτροπή χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Το ίδιο το Κατάρ το απορρίπτει, λέγοντας πως οι τέσσερις χώρες θέλουν να αποδυναμώσουν τη δυνατότητά του να ασκεί ανεξάρτητη διεθνή πολιτική (όντας λιγότερο εχθρικό απέναντι στο Ιράν).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.