Καρατομήθηκε σε μόλις 10 ημέρες ο «σκιερός» Α. Σκαραμούτσι από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ

Καρατομήθηκε σε μόλις 10 ημέρες ο «σκιερός» Α. Σκαραμούτσι από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ

Η απομάκρυνση του Άντονι Σκαραμούτσι από τη θέση του διευθυντή επικοινωνίας επιβεβαιώνεται σύμφωνα με τρεις διαφορετικές πηγές που επικαλούνται οι New York Times. Η απόφαση πάρθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ μόλις 11 ημέρες μετά την απόφασή του να τοποθετήσει τον Ιταλοαμερικανό στη θέση αυτή.

Είχε προηγηθεί η άγρια λεκτική επίθεση εκ μέρους του Σκαραμούτσι σε βάρος άλλων υψηλόβαθμων στελεχών του προεδρικού επιτελείου. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Ελληνομερικανός Ρέινς Πρίμπους, ο μέχρι πρότινος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, τον οποίο ο Σκαραμούτσι είχε φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίσε ως «παρανοϊκό και σχιζοφρενή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απομάκρυνση του Σκαραμούτσι, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις την περασμένη εβδομάδα, ήταν απαίτηση του νέου προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, απόστρατου στρατηγού Τζον Κέλι.

Δεν είναι σαφές αν ο Σκαραμούτσι θα παραμείνει στον Λευκό Οίκο αλλά σε άλλη θέση ή αν θα αποχωρήσει.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ο πρώην χρηματιστής υπέβαλε την παραίτησή του.

Η απόφαση του Ντ. Τραμπ να διορίσει τον Σκαραμούτσι διευθυντή επικοινωνίας οδήγησε στην αποχώρηση του Σον Σπάισερ, του μέχρι τότε εκπροσώπου Τύπου του προέδρου, και του Ρέινς Πρίμπους, του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις πηγές των ΝΥΤ ήταν ο ίδιος ο Κέλι που «ανακοίνωσε» την απόλυση Σκαραμούτσι όταν σε συνάντηση που είχε με υπαλλήλους του Λευκού Οίκου ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι πλέον ο επικεφαλής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.