ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ε.Μακρόν: Προτείνει δημιουργία hot- spot για μετανάστες σε Νίγηρα και Τσαντ

Ε.Μακρόν: Προτείνει δημιουργία hot- spot για μετανάστες σε Νίγηρα και Τσαντ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε να γίνεται στον Νίγηρα και το Τσαντ η “ταυτοποίηση” των ανθρώπων που δικαιούνται άσυλο, ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία τους “το συντομότερο δυνατόν”, όπως είπε ο ίδιος μετά τη λήξη της ευρωαφρικανικής μίνι συνόδου κορυφής που φιλοξενήθηκε στο Παρίσι.

Η διαδικασία αυτή, που θα επιτρέψει να χορηγείται άσυλο στους αιτούντες ενώ βρίσκονται ακόμη σε αφρικανικό έδαφος, θα μπορούσε να γίνει σε ζώνες που έχουν χαρακτηριστεί ασφαλείς, στον Νίγηρα και το Τσαντ, υπό την επίβλεψη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, διευκρίνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Η ταυτοποίηση, εξήγησε, θα γίνεται με βάση τους καταλόγους της Ύπατης Αρμοστείας. Κατά τον τρόπο αυτό θα αποτρέπονται “άνδρες και γυναίκες να παίρνουν απερίσκεπτο ρίσκο, σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη ζώνη και κατόπιν στη Μεσόγειο”.

Ο Μακρόν τάχθηκε επίσης υπέρ “της δυνατότητας να οργανωθεί ο επαναπατρισμός” των μεταναστών και ανακοίνωσε ότι για τον σκοπό αυτό θα συνεργαστεί με κάθε χώρα ξεχωριστά.

Ο πρόεδρος του Τσαντ Ιντρίς Ντεμπί Ίτνο επέμεινε από την πλευρά του ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης “δεν θα λυθεί παρά μόνο με την ανάπτυξη” των χωρών της Αφρικής. “Το ουσιαστικό πρόβλημα θα παραμείνει η ανάπτυξη (…) χρειάζονται πόροι”, τόνισε.

Ο Ντεμπί επανέλαβε επίσης ότι είναι αναγκαίο να επιλυθεί η κρίση στη Λιβύη, τη χώρα απ’ όπου περνούν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, στην πορεία τους προς την Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.