ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Ο σεφ του προεδρικού μεγάρου της Γαλλίας αποκαλύπτει τη διατροφή του Εμ.Μακρόν και της συζύγου του

Ο σεφ του προεδρικού μεγάρου της Γαλλίας αποκαλύπτει τη διατροφή του Εμ.Μακρόν και της συζύγου του

Ο επικεφαλής σεφ Guillaume Gomez αποκάλυψε τι είναι αυτό που αρέσει στο Γάλλο πρόεδρο να τρώει ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις διατροφικές συνήθειες της Μπριτζίτ Μακρόν.

Ο ίδιος σεφ υπηρετεί τώρα το ζεύγος Μακρόν και μαγειρεύει καθημερινά όχι μόνο για το προεδρικό ζευγάρι αλλά και για τους καλεσμένους τους, ξένους ηγέτες και άλλους.

Ερωτηθείς από γαλλικό κανάλι, ο σεφ του προεδρικού μεγάρου δεν θέλησε να αποκαλύψει όλες τις ιδιοτροπίες του ζεύγους Μακρόν, «από τη στιγμή που με εμπιστεύονται, πρέπει να το σεβαστώ», όπως είπε. Αποκάλυψε ωστόσο ότι ετοιμάζει συχνά γαλλικά τυροπιτάκια με ζαμπόν (Mini Cordon Bleus), τα οποία λατρεύει ο Εμανουέλ Μακρόν.

Οπως είπε, και η Μπριζίτ Μακρόν του έδωσε μια οδηγία για να μαγειρεύει καθημερινά, την οποία θα πρέπει να σέβεται αυστηρά: «Να μαγειρεύει μόνο εποχιακά προϊόντα». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η κυρία Μακρόν ζήτησε να της σερβίρουν 10 φορές φρούτα και λαχανικά την ημέρα.

«Βρίσκομαι στο προεδρικό μέγαρο εδώ και είκοσι χρόνια. Οταν πρωτοήρθα, όλοι οι συνάδελφοί μου από τον σεφ ζαχαροπλαστικής ως τον σεφ για τις σάλτσες ήταν εδώ από τον στρατηγό Ντε Γκολ! Η τέχνη μεταδίδεται από σεφ σε σεφ. Συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από τα αρχεία των σεφ του προεδρικού μεγάρου, αλλά δεν είμαστε αποκομμένοι από τον σύγχρονο κόσμο. Δεν μαγειρεύουμε σήμερα όπως μαγειρεύαμε πριν από είκοσι ή πενήντα χρόνια. Υπάρχουν παραδοσιακά πιάτα αλλά τα κάνουμε πιο ελαφριά με τεχνικές σύγχρονες», δήλωσε ο επικεφαλής σεφ της Γαλλικής προεδρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.