ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γερμανία: Οι Φιλελεύθεροι πήραν «φόρα» και… δεν σταματούν να προκαλούν

Γερμανία: Οι Φιλελεύθεροι πήραν «φόρα» και… δεν σταματούν να προκαλούν

Αφού έθεσαν ως όρο για να μπουν στην κυβέρνηση της Μέρκελ την αποχώρηση του Σόιμπλε από το υπουργείο Οικονομικών, τώρα καλούν το κόμμα της-τους Χριστιανοδημοκράτες- να αρχίσουν να ψάχνουν για τον διάδοχό της.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern, o ηγέτης των Γερμανών Φιλελευθέρων, Κριστιάν Λίντνερ, προέτρεψε το κόμμα της Μέρκελ να βρει τον αντικαταστάτη της μέσα στην επόμενη τετραετία.

«Η πρόεδρος του CDU έχει υποστεί “αισθητή απώλεια εξουσίας” μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Βundestag», δήλωσε ο Λίντνερ στο γερμανικό περιοδικό.

«Αναμένω από το CDU να ανοίξει μια συζήτηση για τη διαδοχή της Άνγκελα Μέρκελ κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Θα ήταν δύσκολο να πούμε ότι η ηγέτης του CDU θα παραμείνει στην Καγκελαρία για άλλα τέσσερα χρόνια», πρόσθεσε ο σταρ των Ελεύθερων Δημοκρατών της Γερμανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Γερμανία δεν προβλέπεται να έχει αποκτήσει νέα κυβέρνηση πριν τα Χριστούγεννα, καθώς οι διαφωνίες μεταξύ του CDU της καγκελαρίου Μέρκελ, των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και των Πράσινων είναι πολλές.

Χωρίς να ζητεί ευθέως το υπουργείο Οικονομικών, ο επικεφαλής του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ, έχει καλέσει τους Συντηρητικούς να μην αναλάβουν και αυτή τη φορά το υπουργείο και την καγκελαρία. «Πρέπει να διαχωριστούν πολιτικά τα δύο», είπε.

«Θα ήθελα το υπουργείο Οικονομικών να παραμείνει στα χέρια μας”», απάντησε μιλώντας στο περιοδικό Spiegel ο Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU, διαβεβαιώνοντας ότι το κόμμα του επιθυμεί να διατηρήσει την “κληρονομιά” του Σόιμπλε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία, οι οποίες έχουν ξεκινήσει τη Δευτέρα. Ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας ετοιμάζεται να διαβεί την προσεχή Δευτέρα για τελευταία φορά το κατώφλι του υπουργείου Οικονομικών, προτού εκλεγεί πρόεδρος της Μπούντεσταγκ, όπως ανακοίνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου το κόμμα του, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.