Ρωσία: Άσκησε βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη νέα αποστολή ελεγκτών στη Συρία

Ρωσία: Άσκησε βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη νέα αποστολή ελεγκτών στη Συρία

Με βέτο κατάφερε να εμποδίσει η Ρωσία τη νέα αποστολή ελεγκτών στο έδαφος της Συρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η έρευνα που διεξάγουν ανεξάρτητοι ελεγκτές, ειδικοί στα χημικά όπλα, αφορά την επίθεση με βόμβες που περιείχαν το αέριο Σαρίν σε εδάφη που κατείχαν οι αντίπαλοι του Μπασάρ αλ Άσαντ, στην πόλη Καν Σεϊκχούν, με συνέπεια δεκάδες άμαχοι να χάσουν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο.

Η Ρωσία ζήτησε να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση σχετικά με την έκθεση των ελεγκτών. Προκειμένου να εμποδίσει τη διαδικασία, ο εκπρόσωπος της Μόσχας, Βασίλι Νεμπέντζια, άσκησε το δικαίωμα του βέτο και υποχρέωσε τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να παρατείνουν τη συζήτηση για μετά τις 26 Οκτωβρίου, οπότε θα λάβει χώρα η συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η κίνηση της Ρωσίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αμερικανίδας πρέσβειρας στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι, η οποία δήλωσε ότι «για μία ακόμη φορά η Ρωσία έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου το βαρβαρικό καθεστώς του Άσαντ να μην δεχθεί τις συνέπειες, ενώ επιμένει στη χρήση χημικών ως όπλα». Η Νίκι Χέιλι δεν εκπροσωπούσε τις ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ενώ η δήλωσή της έγινε επισήμως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Αφρική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τη σημερινή ψηφοφορία απείχε η Κίνα, ενώ η Βολιβία συντάχθηκε στο πλευρό της Μόσχας, ψηφίζοντας όχι στην πρόταση για νέους ελέγχους. Θετική ψήφο έδωσαν 11 μέλη του Συμβουλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.