Ζιμπάμπουε: Ο 93χρονος Ρ. Μουγκάμπε ξεκίνησε απεργία πείνας μετά τις διαδηλώσεις για την παραίτησή του (βίντεο)

Ζιμπάμπουε: Ο 93χρονος Ρ. Μουγκάμπε ξεκίνησε απεργία πείνας μετά τις διαδηλώσεις για την παραίτησή του (βίντεο)

Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, αρνείται, εδώ και δύο μέρες να φάει ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στον υπό κατ ‘οίκον περιορισμό του, σύμφωνα με αναφορές κοντινών μελών της οικογένειάς του.

Οι ίδιοι ανέφεραν στην MailOnline, ότι ο αδύναμος 93χρονος δε δέχτηκε κανένα φαγητό από το Σάββατο, ενώ συνεχίζει να κρατείται υπό κατ ‘οίκον περιορισμό στην έπαυλή του, στο Blue Roof.

Ο ανιψιός του Μουγκάμπε δήλωσε το Σάββατο ότι ο 93χρονος ηγέτης είναι «πρόθυμος να πεθάνει για το σωστό», ενώ ένας Υπουργός από το κυβερνών κόμμα ZANU-PF, επιβεβαίωσε στη MailOnline ότι ο Μουγκάμπε αρνείται, επίσης, να μιλήσει στο πλαίσιο της διαρκούς διαμαρτυρίας του.

Ο γηραιότερος εν ενεργεία αρχηγός κράτους, παγκοσμίως, βρίσκεται όλο και πιο απομονωμένος, εγκαταλελειμμένος και από τους πιο στενούς τους συμμάχους: μετά τον στρατό και τους βετεράνους, το κυβερνών κόμμα ZANU-PF ζήτησε με τη σειρά του το βράδυ της Παρασκευής την παραίτηση του Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ο στρατός παρενέβη -χωρίς αιματοχυσία- στη Χαράρε, έθεσε τον Μπουγκάμπε σε κατ’ οίκον περιορισμό και τη χώρα υπό τον έλεγχό του. Ωστόσο, επί του παρόντος, οι συνομιλίες καθυστερούν και ο Μουγκάμπε παραμένει στην εξουσία.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Χαράρε το Σάββατο σε ιστορική πορεία ενότητας για να ζητήσουν τον τερματισμό της 37χρονης βασιλείας του δικτάτορα Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

Σύμφωνα με τη MailOnline, ο στρατός απειλούσε να αφήσει τον εξαγριωμένο λαό, να λιντσάρει τον δικτάτορα, αν αυτός δεν αποχωρήσει άμεσα από την εξουσία.

Μέλος της οικογενείας του Μουγκάμπε, ο οποίος ζήτησε να μην κανατομαστεί δήλωσε:

«Αν ο Μουγκάμπε πεθάνει υπό στρατιωτική κράτηση, ακόμη και λόγω φυσικών αιτίων, τότε ο στρατός θα θεωρηθεί υπεύθυνος από τη διεθνή κοινότητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το άτομο αυτό δήλωσε, επίσης, ότι η γυναίκα του Μουγκάμπε, Γκρέις Μουγκάμπε βρέσκεται συνεχώς στο πλευρό του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.