Σ. Αραβία: «Βασανιστήρια» για τους κρατούμενους πρίγκιπες

Σ. Αραβία: «Βασανιστήρια» για τους κρατούμενους πρίγκιπες

Ο νόμος δεν κάνει διακρίσεις στη Σαουδική Αραβία και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις πληροφορίες που θέλουν τους πρίγκιπες και τους δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες, που συνελήφθησαν πριν από τρεις εβδομάδες στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της διαφθοράς, να περνούν από σκληρή ανάκριση.

Επικαλούμενη ανώνυμη πηγή στο βασίλειο η βρετανική εφημερίδα Daily Mail αναφέρει ότι ο 32χρονος πρίγκιπας Μπιν Σαλμάν προσέλαβε μισθοφόρους από την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας Blackwater, οι οποίοι κρεμούν ανάποδα τους κρατούμενους και τους δέρνουν. Για παρουσία της Blackwater στο Ριάντ γίνεται λόγος και στα αραβικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν και η διάδοχος εταιρεία της, η Academi διαψεύδει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο καθώς και ότι μέλη του προσωπικού της κάνουν βασανιστήρια, αφού, όπως λέει, κάτι τέτοιο είναι παράνομο για Αμερικανούς πολίτες οπουδήποτε στον πλανήτη.

Σύμφωνα με την πηγή της Daily Mail ο Μπιν Σαλμάν προτίμησε να περιφρουρούν ιδιωτικοί φύλακες τους κρατούμενους στο πεντάστερο ξενοδοχείο Ritz Carlton της πρωτεύουσας και όχι αστυνομικοί που τους γνώριζαν και τους χαιρετούσαν μια ζωή.

Η Daily Mail είχε δώσει πρόσφατα στη δημοσιότητα αυτή τη φωτογραφία με τους συλληφθέντες να κοιμούνται σε στρώματα, στο πάτωμα της αίθουσας χορού του ξενοδοχείου Ritz Carlton στο Ριάντ

Λέει ακόμη ότι ο πρίγκιπας διάδοχος μετέχει προσωπικά σε κάποιες από τις ανακρίσεις υποβάλλοντας ο ίδιος ευγενικά τις ερωτήσεις όταν πρόκειται για σημαντικά θέματα κι όταν αποχωρεί, μπαίνουν μέσα οι μισθοφόροι και χαστουκίζουν, προσβάλλουν, κρεμούν ανάποδα και βασανίζουν τους συλληφθέντες.

Παράλληλα αναφέρεται ότι ο Μπιν Σαλμάν προσπαθεί να επιβάλει την εξουσία του με το φόβο και θέλει να αποκαλύψει ένα φερόμενο δίκτυο ξένων αξιωματούχων που έχουν λάβει μίζες από Σαουδάραβες πρίγκιπες.Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Μπιν Σαλμάν έχει ήδη κατασχέσει πάνω από 194 δισ δολάρια από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των συλληφθέντων καθώς και περιουσιακά τους στοιχεία.

Αλλά και οι Τάιμς της Νέας Υόρκης σε πρόσφατο άρθρο τους ανέφεραν τις μαρτυρίες ενός γιατρού σε νοσοκομείο του Ριάντ κι ενός Αμερικανού αξιωματούχου ότι 17 από τους κρατούμενους κρατούμενοι χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη.

Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται και ο ζάπλουττος ανεψιός του βασιλιά, πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ, με προσωπική περιουσία 17 δισ δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes, ιδιοκτήτης πακέτου μετοχών μεταξύ άλλων στο Twitter και τη Citigroup.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πηγή της DailyMail ισχυρίζεται ότι ο ο Μπιν Σαλμάν ξεγέλασε τον Αλ Ουαλίντ, δίνοντας του μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας όταν τον κάλεσε στο παλάτι του, αλλά τη νύχτα πριν τη συνάντηση έστειλε αστυνομικούς που αφόπλισαν τους σωματοφύλακές του και τον πήραν σηκωτό με τις πιτζάμες, τον φόρτωσαν σ’ ένα SUV και τον ανέκριναν σαν εγκληματία κρεμώντας τον ανάποδα για να στείλουν ένα μήνυμα σ’ όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.