ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ. Βέλντκαμπ: «Δεν θέλουμε να δούμε πάλι ανθρώπους να πεθαίνουν στα ελληνικά νησιά το χειμώνα»

Κ. Βέλντκαμπ: «Δεν θέλουμε να δούμε πάλι ανθρώπους να πεθαίνουν στα ελληνικά νησιά το χειμώνα»

Εκ του ασφαλούς κριτική για τις καθυστερήσεις σχετικά με την ολοκλήρωση των εργασιών που αφορούν τις χειμερινές εγκαταστάσεις για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα άσκησε ο πρέσβης της Ολλανδίας στην Αθήνα Κασπάρ Βέλντκαμπ.

Ο Ολλανδός διπλωμάτης, η χώρα του οποίου σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό πρόβλημα στον ίδιο βαθμό με την Ελλάδα, τόνισε ότι οι εν λόγω εγκαταστάσεις θα έπρεπε να είναι ήδη έτοιμες και οι αρχές να είναι προετοιμασμένες για την αύξηση στις αφίξεις από την Τουρκία.

«Δεν θέλουμε να δούμε πάλι ανθρώπους να πεθαίνουν μετά να σπεύδουμε για ανθρωπιστική βοήθεια στα νησιά. Πρέπει να αναληφθεί δράση τώρα προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογες καταστάσεις» είπε ο κ. Βέλντκαμπ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Εξέφρασε, δε, την ελπίδα να μην αποφασίσει να φύγει από την Ελλάδα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες καθώς, όπως είπε, «η κατάσταση είναι πολύ εύθραυστη για να γίνει κάτι τέτοιο».

Εμφανίστηκε, επίσης, σίγουρος ότι θα δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις εάν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα στα αεροδρόμια Μονάχου και Φρανκφούρτης αναμένεται να αναπτυχθούν οι τέσσερις Έλληνες αστυνομικοί ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία των Ελλήνων ταξιδιωτών που φτάνουν στη Γερμανία μετά την «καραντίνα» των Γερμανικών αρχών λόγω του φόβου ότι μέσω Ελλάδας θα φτάσουν στη χώρα παράτυποι και παράνομοι μετανάστες και πιθανώς τρομοκράτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.