ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αντίθετη και η Βουλγαρία στην «επικαιροποίηση» της συνθήκης της Λωζάννης

Αντίθετη και η Βουλγαρία στην «επικαιροποίηση» της συνθήκης της Λωζάννης

Οποιαδήποτε συζήτηση για αναθεώρηση της συνθήκης που καθόρισε τα σύνορα των γειτονικών χωρών της Ελλάδας και Τουρκίας, δεν θα βοηθήσει τη σταθερότητα στην περιοχή, διεμήνυσε η Βουλγαρία.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας δόθηκε στη δημοσιότητα μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

«Η Βουλγαρία πιστεύει ότι μια συζήτηση για τις ειρηνευτικές συμφωνίες και τα υπάρχοντα σύνορα δεν είναι επωφελής για τη διεθνή κοινότητα και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Οποιαδήποτε αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας μεταξύ των χωρών, βάσει του διεθνούς δικαίου», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, καλώντας Αθήνα και Άγκυρα «να συνεχίσουν στον δρόμο του διαλόγου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι συζήτησε το ζήτημα με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στη Σόφια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.